Sport

Nogomet, Bundesliga

Hoeneβ ostaje predsjednik Bayerna... zasada

Hoeneβ ostaje predsjednik Bayerna... zasada

Nekadašnji veliki nogometaš Uli Hoeneβ ostaje predsjednik njemačkog nogometnog kluba Bayerna iz Münchena, iako mu zbog utaje poreza prijeti zatvorska kazna i do 10 godina.

Tako je odlučio Nadzorni odbor kluba, kojem je Hoeneβ ponudio ostavku kako ne bi nanio štetu bavarskom klubu, kojeg nakon osvajanja Bundesliga očekuju još dva finala - njemačkog kupa i Lige prvaka.

No, Nadzorni je odbor pritom naglasio da će pratiti razvoj slučaja, te da postoji mogućnost i da se Hoeneβa smjeni s pozicije ukoliko mu se dokaže krivnja.

Podsjetimo, Hoeneβ je pod istragom Njemačkog poreznog ureda jer je navodno na tajni račun u jednoj švicarskoj banci spremio oko 20 milijuna eura od sumnjivih transakcija za koje nije platio porez. On je potvrdio informaciju medijima, ali je naglasio kako se u siječnju ove godine sam prijavio poreznicima.

No, unatoč tome, u ožujku je izdan sudski nalog za njegovo uhićenje. Bild piše da su istražitelji došli u Hoeneβov dom i predočili mu nalog, ali predsjednik Bayerna je navodno na licu mjesta prebacio na račun države pet milijuna eura za jamčevinu, pa nije odveden u pritvor. U svakom slučaju, čini se da se Hoeneβu ne piše dobro


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.