Sport

Nogometni mercato

Lawrenson: Prodaja Jelavića bi bila riskantna

Lawrenson: Prodaja Jelavića bi bila riskantna

Nekadašnji branič Liverpoola Mark Lawrenson istaknuo je u svojoj kolumni za Liverpool Daily Post da prodaja hrvatskog nogometaša Nikice Jelavića u ovom trenutku nije dobra za Everton.

Podsjetimo, Jelavić je nakon dolaska iz Rangersa u siječnju 2012. sjajno startao i u prvih je 13 utakmica Premierlige postigao devet golova. No, prošla mu sezona nije bila ni približno tako uspješna: u 37 je nastupa u elitnom engleskom rangu zabio samo sedam pogodaka. Ovo je ljeto novi menadžer Roberto Martinez kupio Arounu Konea iz Wigana, te na posudbu doveo mladog krilnog napadača Gerarda Deulofeua iz Barcelone, što je dodatno uzdrmalo Jelavićevu poziciju.

Posljednjih se dana kao zainteresirani klub za našeg napadača pojavio HSV, ali Nijemci zasad nemaju novaca za realizaciju transfera.

''Prodaja Nikice Jelavića bi mogla biti dobra i za njega i za Everton. Međutim, da sam ja na mjestu Roberta Martineza, nema šanse da bih ga pustio, a da prije toga ne dovedem zamjenu za njega'', napisao je Lawrenson u uvodu te dodao kako je Jelavić prošle sezone dramatično pao zbog kroničnog nedostatka samopouzdanja.

''Zanimanje HSV-a dolazi kao olakšanje za Jelavića koji je ranije ove godine povremeno izgledao kao da bi radije bio bilo gdje drugdje nego u napadu Evertona. No, ako se Kone ne dokaže, a Jelavić ode, Victor Anichebe će ostati jedini iskusniji napadač. U redu je pustiti Jelavića, ali Everton si ne smije dopustiti da ostane na malom broju napadača'', zaključuje Lawrenson kolumnu pod naslovom ''Prodaja Jelavića bi bila riskantna''.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.