Sport

Nogomet, Bundesliga

Bundesliga: Stuttgart frustracije liječio na Hoffenheimu

Bundesliga: Stuttgart frustracije liječio na Hoffenheimu

Hattrick Vedada Ibiševića, dva zgoditka Maxima

Nakon tri poraza bila je to premijerna prvenstvena pobjeda Stuttgarta, kao i prvi poraz Hoffenheima (nakon pobjede i dva remija). Zanimljivo je reći da Hoffenheim nakon četiri utakmice ima razliku pogodaka 12-12, što u prosjeku znači da njegove utakmice ove sezone završavaju uz senzacionalnih 3-3.

Bila je tako i ovo otvorena utakmica s mnogo prilika na obje strane. No, dok su se u prvom poluvremenu izmjenjivali napadi obje momčadi, u drugom je Hoffenheim ipak popustio, te je primio tri pogotka koja su rezultat promijenila s 3-1 na 6-1.

Inače, možda je Hoffenheim u nastavak ušao ljut na ono što se desilo na samom kraju prvog dijela, a to je poništeni pogodak gostiju za 3-2. Sudac je sve okarakterizirao kao prekršaj u napadu, nakon kojeg ostaje sumnja.

Bosanski nogometaš Vedad Ibišević je postigao hat-trick, te je sada s pet pogodaka na prvom mjestu ljestvice strijelaca u Bundesligi. Spomenimo i da je Rumunj Alexandru Maxim postigao dva pogotka, ali imao i dvije asistencije.

Stuttgart se tako oporavio poslije šoka tijekom tjedna i ispadanja od Rijeke u 4. pretkolu Europa lige.

Četvrto će kolo u Bundesligi biti kompletirano kada se okonča preostali ogled ove nedjelje, Borussia (D) gostuje u Frankfurtu kod Eintrachta. 

Bundesliga, 4. kolo:

Stuttgart - Hoffenheim 6-2 (Rüdiger 12, Ibišević 19, 47, 63, Maxim 28, 55 / Volland 26, Roberto Firmino 87)

Eintracht Frankfurt - Borussia (D) (kasnije)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.