Sport

Košarka

Šarunas Jasikevičius pojačao Žalgiris

Šarunas Jasikevičius pojačao Žalgiris

Šarunas Jasikevičius, sjajni 37-godišnji litavski košarkaš, koji je ipak već neko vrijeme na zalasku karijere, odlučio je za iduću sezonu pojačati redove litavskoga Žalgirisa iz Kaunasa.

U dugoj i uspješnoj karijeri, u kojoj je igrao i u NBA ligi, te u euro-velikanima kao što su Panathinaikos, Barcelona i Maccabi, Jasikevičius nikada nije nosio dres Žalgirisa. U dva je navrata nosio dres ljutog tamošnjeg suparnika Lietuvos Rytasa, gdje je i započeo karijeru.

Prošle je sezone Jasikevičius bio džoker s klupe u Barceloni, a ovom je prilikom potpisao jednogodišnji ugovor sa Žalgirisom, bez znanja javnosti za financijske detalje.

Inače, podsjetimo kako je prije samo nekoliko dana Žalgiris objavio produljenje ugovora s reprezentativnim centrom Kšištofom Lavrinovičem.

Trofejni klub iz Kaunasa potresla je, podsjetimo, snažna financijska kriza na kraju prošle sezone, pa su tako klub ovog ljeta napustili Marko Popović, Mario Delaš, Mindaugas Kuzminskas, Oliver Lafayette, Rimantas Kaukenas, Jeff Foote i Darijuš Lavrinovič.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.