Sport

Nogomet

Zanetti: Mourinho je pobjednik, a Tardelli najgori trener koji me vodio

Zanetti: Mourinho je pobjednik, a Tardelli najgori trener koji me vodio

Talijanske medije preplavili su ulomci iz autobiografije neuništivog kapetana Intera Javiera Zanettija (40).

Knjiga Giocare di Uomo izašla je prije nekoliko dana, a jedno od zanimljivijih poglavlja je ono u kojem se sjajni argentinski nogometaš osvrće na trenere s kojima je radio u Interu. Zanetti je član ''nerazzurra'' neprekidno od 1995. godine i otada je na San Siru surađivao s brojnim uspješnim i manje uspješnim stručnjacima.

Kad je u pitanju najgori trener s kojim je radio, Zanetti priznaje da je to Marco Tardelli koji je vodio Inter u sezoni 2000/01, a zadnjih je pet godina bio pomoćnik Giovanniju Trapattoniju u reprezentaciji Irske.

- S Marcom Tardellijem smo imali vrlo tešku sezonu. Izgubili smo gradski derbi protiv Milana sa 6-0. Nešto jednostavno nije bilo u redu u svlačionici. On je bio trener s kojim sam se najmanje povezao - objasnio je Zanetti.

Priznao je Argentinac da nije imao posebno dobar odnos ni s Marcellom Lippijem sezonu ranije. Lippi je došao u klub nakon pet uspješnih godina u Juventusu. Na sastanku s igračima je rekao kako su se ''interisti'' uvijek bojali njegovog Juvea što Zanetti kao kapetan nije htio ignorirati. Pred svim se suigračima suprotstavio treneru.

- Uz dužno poštovanje, opet bih to ponovio.

Najuspješnija Zanettijeva sezona u Interu bila je ona 2009/10 u kojoj su ''nerazzurri'' pod vodstvom Josea Mourinha osvojili talijansko prvenstvo i kup, te Ligu prvaka.

- Jose je imao sjajan karakter. On je pobjednik koji brine o svakom detalju.

Mourinha je naslijedio Rafael Benitez koji se u nekoliko mjeseci na klupi nije dobro snašao.

- Nije se povezao s okruženjem u Interu, ne znam zašto. Bila je to svojevrsna mješavina nespojivih raspoloženja unatoč obostranom poštovanju - zaključio je Zanetti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.