Sport

Nogomet, Liga prvaka

Liga prvaka, skupine G i H: Messi opet u Milanu pronašao žrtvu

Liga prvaka, skupine G i H: Messi opet u Milanu pronašao žrtvu

Nogometaši Barcelone pobijedili su Milan 3-1 na Camp Nou, u utakmici 4. kola Lige prvaka, čime su osigurali prolaz u osminu finala.

Argentinski nogometaš Lionel Messi je u posljednjih nešto više od mjesec dana davao golove samo Milanu. U prošlom je kolu zabio jedan za 1-1 Barcelone na San Siru, a ovom je prilikom zabio dva od tri gola katalonske momčadi.

U listopadu i studenome to su jedini pogoci argentinskog majstora, s tim da pet utakmica zaredom nije zabio u Primeri. S ova dva pogotka je, pak, došao do šest golova ove sezone u Ligi prvaka.

Messijev pogodak u 83. minuti je odlučio ogled protiv Milana (bio je za vodstvo 3-1). Prvi je, pak, postigao u 30. iz penala, dok je potom Busquets, iz blizine, a nakon slobodnog udarca Xavija, povećao na 2-0. Malu je nadu Milanu dao Kaka, odnosno domaći igrač Gerard Pique, koji je u domaću mrežu odbio Brazilčev udarac u 45. minuti.

Inače, Milan i dalje dobro stoji na ljestvici, drugi je, jer je Ajax u Amsterdamu s minimalnih 1-0 pobijedio Celtic. Jedini je strijelac bio Danac Lasse Schöne u 51. minuti čime je vratio svoju momčad u igru za osminu finala.

U skupini G situaciju kontrolira madridski Atletico koji je u laganom ritmu pobijedio bečku Austriju 4-0. Atletico ima sve četiri pobjede, a ovom prilikom su Diego Costa i Raul Garcija zabili po pogodak i imali po asistenciju. Inače, najbolji domaći igrač Diego Costa je propustio povećati broj pogodaka na svom kontu, jer je u nešto prije svog gola (82. minuta za 4-0) promašio penal.

Hrvatski trener Nenad Bjelica, inače strateg Austrije, nije mogao sjediti na klupi svoje momčadi zbog crvenog kartona iz prošlog kola, pa je s tribina pratio muke svoje momčadi.

U ranijem su terminu, u ovoj skupini, bodove podijelili Zenit i Porto (1-1).

Liga prvaka, 4. kolo, skupina G:

Zenit - Porto 1-1 (Hulk 28 / Lucho Gonzalez 23)

Atletico - Austria Beč 4-0 (Miranda 11, Raul Garcia 25, Felipe Luis 45, Diego Costa 82)

Redoslijed: 1. Atletico Madrid 12, 2. Zenit 5, 3. Porto 4, 4. Austria Beč 1.

skupina H:

Barcelona - Milan 3-1 (Messi 30-11m, 83, Busquets 39 / Pique 45-ag)

Ajax - Celtic 1-0 (Schöne 51)

Redoslijed: 1. Barcelona 10, 2. Milan 5, 3. Ajax 4, 4. Celtic 3.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.