Sport

Nogomet, Liga prvaka

Liga prvaka, skupine G i H: Sretnici Milan i Zenit, šou Neymara

Liga prvaka, skupine G i H: Sretnici Milan i Zenit, šou Neymara

Nogometaši Zenita i Milana bili su pravi sretnici tijekom srijede, te su uhvatili posljednji vlak koji ih je odveo prema osmini finala Lige prvaka.

Milan na svom San Siru nije smio izgubiti od Ajaxa kako bi se plasirao dalje, te je uspio u tome odigravši utakmicu bez pogodaka. Cijela je utakmica dobila novi smisao od 22. minute kada je domaći nogometaš Riccardo Montolivo glupo i bezrazložno startao s leđa na Poulsena i zaradio crveni karton.

Milan je do kraja strahovao za osminu finala, ali je nekako, uz mnogo muke, sačuvao nulu, spasio se od Ajaxovih napada i prošao dalje. Sve je rečeno ako se spomene da su igrači Ajaxa imali 24 udarca prema suparničkim vratima, od toga 12 u okvir (Milan samo dva takva šuta).

U toj je skupini Barcelona na svom Camp Nou svladala Celtic 6-1, a potpuni junak utakmice je bio Brazilac Neymar koji je postigao tri pogotka. Brazilac je time postao peti igrač Barcelone u povijesti koji je zabio hat-trick na jednom ogledu LP-a. Prije njega su to učinili Rivaldo, Ronaldinho, Eto'o i Messi.

Preostali su strijelci za Barçu bili Gerard Pique, Pedro i Cristian Tello, a na kraju je i Celtic došao do počasnog pogotka preko Georgiosa Samarasa.

U skupini G dalje idu madridski Atletico i Zenit, s tim da je ruska momčad u zadnjem kolu izgubila utakmicu u Beču od Austrije s čak 4-1. Za Nenada Bjelicu i njegove igrače je to bila prva pobjeda ove sezone u Ligi prvaka, a Zenit potpunu zahvalu za prolaz mora usmjeriti prema Atleticu koji je slavio protiv Porta 2-0. Tako je Zenit zadržao bod prednosti u odnosu na Porto koji ide u Europa ligu.

Atletico je sve riješio već u prvom dijelu kada su strijelci za petu pobjedu u Ligi prvaka bili Raul Garcija i Diego Costa, s tim da između toga igrač Porta Josue u 28. nije realizirao penal.

Austria je gubila od Zenita pogotkom Aleksandra Keržakova u 35. miuti, no uslijedio je nevjerojatan odgovor Bjeličinih igrača u vidu četiri pogotka (dva Philipp Hosiner, po jednom Tomas Jun i Roman Kienast).

Liga prvaka, 6. kolo, skupina G:

Atletico Madrid - Porto 2-0 (Raul Garcia 14, Diego Costa 37)

Austria Beč - Zenit 4-1 (Hosiner 44, 51, Jun 48, Kienast 90 / Keržakov 35)

Redoslijed: 1. Atletico Madrid 16, 2. Zenit 6, 3. Porto 5, 4. Austria Beč 5.

skupina H:

Barcelona - Ajax 6-1 (Pique 7, Pedro 39, Neymar 44, 48, 58, Tello 72 / Samaras 88)

Milan - Ajax 0-0

Redoslijed: 1. Barcelona 13, 2. Milan 9, 3. Ajax 8, 4. Celtic 3.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.