Sport

Formula 1

Kubica: Povratak u Formulu 1 je nemoguć

Kubica: Povratak u Formulu 1 je nemoguć

Poljak Robert Kubica, bivši vozač Formule 1, praktički je odbacio mogućnost povratka u svijet "oktanskog cirkusa".

- Bio bih u stanju voziti bolid Formule 1 na jednoj ili dvije staze na testiranjima. Ali nema smisla testirati na jedan dan ako se ne mogu utrkivati - rekao je Kubica za BBC.

Ferrarijev šef Stefano Domenicali izjavio je prošlog mjeseca da je njegova momčad pratila Poljakov oporavak od teške ozljede, te da su zaključili kako nije sposoban nositi se s visokim zahtjevima u Formuli 1.

- On ima pravo izraziti svoje mišljenje. Jasno je za vidjeti da imam ograničenja. Ali mislim da samo jedna osoba može procijeniti što mogu napraviti za volanom, a to sam ja sam.

Upitan da li i dalje sanja o povratku u Formulu 1, Kubica je rekao:

- To je san, moj cilj, ali zasad je to jako teško, rekao bih gotovo nemoguće. Nikad ne bih iskoristio priliku ako se ne osjećam 100% spremnim. Zasad sam koncentriran na reli, a ako se jednog dana stvari poprave onda ćemo vidjeti.

Podsjećamo, 28-godišnji Poljak, koji je u Formuli 1 ostvario jednu pobjedu, ozlijeđen je u nesreći na reliju Ronde di Andorra 2011. godine. Zadobio je teške ozljede ruku i nogu i otada je više puta operiran. Povratak u Formulu 1 nije uspio ostvariti, pa se odlučio posvetiti reliju u seriji WRC2.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.