Sport

Nogomet, Kvalifikacije za SP 2014

Niko Kovač: Danas je dan 'D'

Niko Kovač: Danas je dan 'D'

Danas je dan 'D' za nogometnu Hrvatsku. Od 20.15 'Vatreni' na Maksimiru dočekuju Island u uzvratnom dokvalifikacijskom susret. Podsjetimo da je u Reykjaviku bilo 0-0.

"To je jedno pravo finale, danas je biti ili ne biti. Igramo kod kuće, moramo pobijediti protivnika da se plasiramo. Ja sam uvjeren da hoćemo, tako ja to vidim. Napravio sam analizu i dečki su vidjeli da je razlika u detaljima, a ne 10-20 posto, razlika je u jedan-dva posto i to je to", rekao je izbornik Niko Kovač na posljednjoj konferenciji za novinare.

Dodao je Kovač da ako sve bude po dogovoru te sitnice će nam izvaditi vizu za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

"Mi ako nađemo pravo rješenje u datom trenutku bit će im teško. Nadam se da ćemo one situacije koje su nam nedostajale u prvoj utakmici pronaći i kad ih pronađemo, bit će dobro."

Nije bilo dobro kad je kolega s Islanda pitao našeg izbornika o navodnom pijančevanju njegovih igrača nakon prvog susreta.

"Kontra pitanje.Vjerujete li vi u to? OK, perfektno. Svaka čast vašem hotelu i gostoprimstvu, mislio sam da ste gospoda sa sjevera, ali očito da niste", oštro je odgovorio Kovač i nastavio.

"Oni koji me znaju, znaju da ja znam biti miran, jer sam u horoskopu Vaga. Međutim, kad se okrene na jednu stranu znam biti i drugačiji. Jednostavno moram nastupiti tako jer sam ja izbornik, to su moji dečki i nitko - ali baš nitko, a pogotovo ne oni koji nisu s nama ne mogu pričati o nečemu što nije istina."

Bilo je još provokacija od strane novinara s Islanda. Njihov izbornik Lagerback osuo je paljbu na španjolskog djelitelja pravde iz prve utakmice, a novinar je pitao za mišljenje Niku Kovača.

"Ako se izbornik Lagerback ljuti na suca, onda se ljutim i ja. Ja sam isto bio nogometaš i znam razliku kad netko pada od udarca ili pada kad ga netko samo pogleda. Pogledajte snimku i sve će vam biti jasno", zaključio je Kovač.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.