Sport

Nogomet, Premiership

Martinez: Jelavić nam je i dalje bitan, ali voljni smo ga pustiti

Martinez: Jelavić nam je i dalje bitan, ali voljni smo ga pustiti

Evertonov menadžer Roberto Martinez izjavio je kako je njegov klub spreman razmotriti odlazak Nikice Jelavića u slučaju dobre ponude za njega ovoga siječnja.

Hrvatski reprezentativac odigrao je samo devet utakmica u Premierligi ove sezone, a samo pet u startnoj postavi, u kojoj je izgubio mjesto dolaskom Romelua Lukakua. Jelavić još nije zabio niti jedan gol u prvenstvu ove sezone.

Do početka Svjetskog prvenstva u Brazilu ostalo je samo šest mjeseci, pa su sve glasnije spekulacije kako Jelavić želi promijeniti klub i pronaći sredinu u kojoj će standardno igrati.

Na upit igra li Jelavić još uvijek važnu ulogu u momčadi, Martinez je odgovorio potvrdno.

- Apsolutno da, odradio je posao jako dobro kada je ušao u igru protiv Stokea u zadnjoj utakmici. On radi jako dobro i zato mogu razumjeti njegovu frustraciju, budući da imamo u momčadi i druge igrače koji rade jako dobro, a zbog kojih neki igraju manje.

- Niki je još uvijek važan kotač naše momčadi. On je u jedinstvenoj situaciji jer se bliži Svjetsko prvenstvo, ali nema nikakvih promjena kada je u pitanju njegov status i borba za mjesto u momčadi.

- Ukoliko se pojavi klub čija bi nas ponuda zadovoljila, a njemu omogućila igranje i dobru pripremu za Svjetsko prvenstvo, svakako bismo razmotrili takvu mogućnost. To smo vrlo otvoreno najavili - rekao je Martinez.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.