Sport

Tenis, Australian Open

Čilić: Počeo sam loše, završio odlično. Uvjeti su jako teški

Čilić: Počeo sam loše, završio odlično. Uvjeti su jako teški

Marin Čilić osvrnuo se na teško izborenu pobjedu 4-6, 4-6, 6-3, 6-3, 6-2 protiv Španjolca Marcela Granollersa u 1. kolu Australian Opena.

- Stvarno sam oscilirao u početku. Prva dva seta nisam odigrao dobro. Imao sam dva loša servis-gema. Granollers je, pak, odigrao gotovo bez greške ta prva dva seta. Nakon toga sam uzeo malu pauzu, otišao u svlačionicu da se smirim i da si ponovno u glavi posložim koncepciju igre. Kad sam se vratio na teren za početak trećeg seta, bio sam puno opušteniji, znao sam koji mi je cilj na terenu i toga sam se držao. Servis me poslužio fenomenalno u trećem setu. Osjetio sam i da je Granollers malo pao fizički, možda se mučio i sa grčevima i to mi je dalo dodatna krila. Uz podršku navijača i mog tima uspio sam u trećem setu dobiti taj potrebni zalet i odigrao sam do kraja meča na vrhunskoj razini - rekao je Čilić, te dodao:

- Početak meča nije bio dobar ali završetak je bio odličan i s time sam vrlo zadovoljan. Izvući ću neke pozitivne stvari iz ovog meča. Moram biti pažljiv za iduće mečeve. Danas sam igrao protiv Granollersa, on je kvalitetan igrač, ali ipak mi je dao priliku da se vratim u meč. Možda takvu priliku neću dobiti protiv nekih boljih igrača. Moram se bolje koncentrirati na početni dio meča.

Tenisačice i tenisači potužili su se na nesnosne vrućine i vrlo teške uvjete za igru u Melbourneu.

- Vrućina je uistinu bila nevjerojatna. Mislim da je temperatura iznosila 41 stupanj na početku. Stvarno su bili jako teški uvjeti. Sretan sam što sam odigrao peti set kao i prvi što se toga tiče. S time sam vrlo zadovoljan.

U 2. kolu Čilića očekuje dvoboj protiv 19. tenisača svijeta, Francuza Gillesa Simona, od kojeg je izgubio sva tri prethodna ogleda. No zadnji put su igrali još 2008. godine u Torontu.

- Gilles Simon se vratio u igru. Čuli smo da je zadnjih dana bio upitan za nastup zbog uganuća zgloba. Izgleda da je izdržao svih pet teških setova protiv Daniela Brandsa. On je za mene veliki izazov, jer smo dosada igrali tri puta i svaki put sam izgubio. Uvijek su to bili teški mečevi. Očekujem da će takav biti i ovaj. Najavljuju i dalje velike vrućine. Morat ću biti bolji na početku meča, moram bolje krenuti u igru. U suprotnom mi tako kvalitetan igrač kao što je Simon neće dati previše prilike za povratak. Nadam se da će rezultat ići u moju korist od početka - zaključio je Čilić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.