Sport

Nogomet, Primera

Primera: Atletico pao kod Almerije bez ispaljenog metka

Primera: Atletico pao kod Almerije bez ispaljenog metka

Nogometni zaljubljenici gledali su u Almeriji pravu nogometnu uspavanku sve do završnice dvoboja. Tada su domaći nogometaši valjda shvatili da se renomirani suparnik ''nije pojavio na terenu'' u ovoj utakmici, pa su se odvažili krenuti po puni plijen, u čemu su i uspjeli.

U 77. minuti, Aleix Vidal bio je na milimetar od postizanja pogotka, ali je pogodio vratnicu, od koje se lopta odbila u drugu vratnicu, ali ne i u gol. Bio je to prvi pokušaj domaćina u okvir gola u cijeloj utakmici.

Vrlo brzo uslijedio je i drugi iz kojeg je pao gol. Verza je nakon kratkog dodavanja iz kornera uputio dugu loptu prema golu, dojam je da je zapravo želio centrirati, ali je lopta u visokom luku prešla iznad gostujućeg vratara Aranzubije i odsjela u mreži!

Golman madridske momčadi svakako je trebao bolje reagirati kod prvog gola, a onda je bio apsolutni krivac za drugi. Traljavo je reagirao kod pokušaja ispucavanja, Zongo mu je ukrao loptu, pa ga je Aranzubia povlačio dok je domaći igrač pokušao gurnuti loptu u mrežu. Gostujući vratar dobio je crveni karton, a kako je Diego Simeone već obavio sve tri izmjene, na gol je stao Gabi. Verza ga je bez problema svladao s bijele točke i postavio konačnih 2-0.

Atletico je nakon izrazito lošeg nastupa u Almeriji ispustio prvo mjesto na ljestvici. Sada je vodeći Real Madrid s 57 bodova, koliko ima i Atletico koji je pao na drugu poziciju. Ukoliko Barcelona u nedjelju u gostima svlada Rakitićevu Sevillu, izjednačit će se po broju bodova s vodećim madridskim dvojcem… 

Primera, 23. kolo:

Valencia – Betis 5-0 (Mathieu 41, Alcacer 44, 68, Feghouli 62, Vargas 79)

Rayo Vallecano – Malaga 4-1 (Falque 26, 63 Arbilla 28, Larrivey 45 – 11m / Jakovenko 72)

Real Madrid – Villarreal 4-2 (Bale 7, Benzema 25, 76, Jese Rodriguez 64 / Mario 43, Dos Santos 69)

Almeria – Atletico 2-0 (Verza 80, 86 – 11 m)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.