Sport

Tenis, ATP

ATP i WTA Indian Wells: Dodig i Čilić potencijalni rani suparnici Novaku Đokoviću

ATP i WTA Indian Wells: Dodig i Čilić potencijalni rani suparnici Novaku Đokoviću

Objavljen je ždrijeb ATP i WTA turnira iz serije Masters 1000, koji će se ovog i narednog tjedna održati u Indian Wellsu.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić je kao 24. nositelj slobodan u prvom kolu, te čeka pobjednika između Španjolca Pabla Carrena Buste i jednog od kvalifikanata. Ždrijeb bi mu nakon toga, ukoliko naravno pobijedi, trebao donijeti ogled protiv Španjolca Tommyja Robreda, a ukoliko i to prođe tada bi mu vjerojatni protivnik bio Novak Đoković.

Srbin je postavljen za drugog nositelja, slobodan je u prvom kolu, te čeka pobjednika između Victora Hanescua i kvalifikanta. Ukoliko slavi, u 3. bi ga kolu mogao čekati drugi hrvatski predstavnik Ivan Dodig, koji bi prije toga morao dobiti pobjednika susreta prvog kola između Alejandra Gonzaleza i Adriana Mannarina. Dodig je, kao 31. nositelj, također slobodan u 1. kolu.

Ivo Karlović jedini je hrvatski predstavnik koji mora igrati u prvom kolu, a suparnik će mu biti Rus Alex Bogomolov Jr. Bit će im to treći međusobni susret na ATP Touru, a trenutni rezultat je 1-1. Pobjednik istog ići će na trećeg nositelja Stanislasa Wawrinku.

Kod tenisačića je naša Donna Vekić, koja je u turnir upala s pozivnicom organizatora, za suparnicu u 1. kolu dobila Australku Oliviju Rogowsku, koja je nastup u glavnom turniru izborila kroz kvalifikacije. Pobjednica tog dvoboja ići će na finalistkinju Australian Opena Dominiku Cibulkovu.

Dobar je ždrijeb zatekao našu Ajlu Tomljanović, koja će za suparnicu u prvom kolu imati Španjolku Lourdes Dominguez Lino. Ukoliko slavi u prvom međusobnom ogledu protiv Španjolke, Tomljanović će imati priliku revanširati se Sloane Stephens za poraz u drugom kolu Australian Opena. Podsjetimo, naša je predstavnica imala 5-3 prednost u trećem setu, ali je Stephens na kraju slavila sa 7-5.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.