Sport

Tenis

WTA Miami: Ajla Tomljanović nakon velike borbe u drugom kolu

WTA Miami: Ajla Tomljanović nakon velike borbe u drugom kolu

Nakon Donne Vekić i Ajla Tomljanović uspješno je preskočila prvu prepreku na WTA turniru u Miamiju. U prvom kolu igrala je protiv Francuskinje Kristine Mladenovic i slavila sa 7-6, 6-4.

Sat i 51 minutu trajala je borba Ajle Tomljanović i Kristine Mladenovic, a na kraju je uspješnija bila hrvatska tenisačica. 82. igračica svijeta ove sezone baš i ne briljira, upisala je tek četiri pobjede i osam poraza, međutim protiv Tomljanović je uspjela "produžiti" meč.

Trebalo je Tomljanović malo vremena da se zagrije i Mladenovic je to odlično iskoristila te je ekspresno povela s 3-0 uz dvostruki break, ali uspjela se Tomljanović jednako tako brzo vratiti i spriječiti brzi gubitak prvog seta. U završnici seta imala je priliku riješiti taj dio igre sa 6-4, međutim propustila je set loptu te se otišlo u 13. igru. Tamo je Tomljanović bila bolja sa 7-4 i nakon više od sat vremena borbe uzela prvi set.

U drugom setu bilo je nešto lakše. Ključni break stigao je kod 3-3 i nakon toga Mladenovic više nije dobila niti najmanju priliku za kompliciranje meča.

Tomljanović je uz pet realiziranih break lopti i s osvojenih 13 poena više na reternu stigla do prolaska u drugo kolo.

Drugo kolo donosi joj veći izazov jer će tamo igrati protiv 30. nositeljice, Španjolke Garbine Muguruze koja je ove sezone već osvojila turnir u Hobartu, na Australian Openu eliminirala Carolinu Wozniacki te kasnije igrala finale Florianopolisa.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.