Sport

Tenis

WTA Miami: Ajla Tomljanović izgubila u 3. kolu nakon tri sata borbe

WTA Miami: Ajla Tomljanović izgubila u 3. kolu nakon tri sata borbe

Najbolja hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović, 69. u svjetskom poretku, nije se uspjela plasirati u osminu finala velikog WTA turnira u Miamiju. Bolja od nje u 3. kolu je bila 49. igračica svijeta, Amerikanka Varvara Lepchenko 6-4, 6-7(4), 7-6(2) nakon tri sata igre.

Prvi set je Lepchenko osvojila uz dva breaka i jedan izgubljeni servis. Imala je naturalizirana Amerikanka break prednosti i u drugom setu, 3-2 i servis, ali je Zagrepčanka odmah nadoknadila zaostatak. Dobila je tie-break drugog seta u izborila treći u kojem je propustila četiri break-lopte prije nego je Lepchenko napravila break u šestom gemu.

Amerikanka je vodila s 5-2, ali se Tomljanović vratila u igru s tri uzastopna gema. Kod 5-6 je naša igračica izvukla 0-30, osvojila je nakon toga pet uzastopnih poena, povela u tie-breaku trećeg seta 1-0 uz mini-break, ali je nakon toga Lepchenko uzvratila s pet uzastopnih poena. Njezina prednost 5-1 pokazala se ovoga puta ipak nenadoknadiva.

Bio je ovo drugi susret ovih tenisačica. Lepchenko je slavila i u prvom 2011. godine u Kansas Cityju.

Prošle godine je Ajla Tomljanović u Miamiju dobila tri meča, a u osmini finala je izgubila od Belgijanke Kirsten Flipkens u tri seta. Hrvatska nakon poraza Ajle Tomljanović više nema predstavnika niti u ženskoj niti u muškoj pojedinačnoj konkurenciji u Miamiju.

U muškoj konkurenciji je peti nositelj i dvostruki pobjednik turnira, Švicarac Roger Federer, bez problema pobijedio nizozemskog kvalifikanta Thiema De Bakkera 6-3, 6-3 za samo 63 minute igre. Švicarac je izgubio samo sedam poena na svom servisu, nakon što je u prethodnoj rundi protiv Ive Karlovića osvojio 49 od 52 poena na početnom udarcu.

Federer sada u Miamiju ima bilancu 43-12, a u osmini finala će igrati protiv devetog nositelja, Francuza Richarda Gasqueta, koji je u pobjedi protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona 6-3, 6-4 spasio svih pet break lopti s kojima je bio suočen.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.