Sport

Nogomet, Liga prvaka

Xavi: Radije bih igrao protiv momčadi izvan Primere

Xavi: Radije bih igrao protiv momčadi izvan Primere

U utorak je na rasporedu prvi četvrtfinalni dvoboj Lige prvaka između madridskog Atletica i Barcelone, a veznjak Katalonaca Xavi Hernandez tvrdi kako baš nije najsretniji što će igrati protiv Madriđana.

U sjajnoj sezoni za momčad s Vicente Calderona ulazak u četvrtfinale Lige prvaka stigao je kao bonus za odličan rad trenera Diega Simeonea. U klubu je cilj bio prolazak skupine, a sve iznad toga označeno je kao dodatan plus.

Četvrtfinale donosi dvoboj protiv Barcelone, a Xavi Hernandez nije baš najsretniji što će momčad s Camp Noua morati igrati baš protiv Atletica.

- Ne volim igrati protiv drugih španjolskih momčadi u Ligi prvaka, više volim igrati protiv klubova iz ostatka Europe. Španjolski klubovi nas predobro poznaju - rekao je Xavi.

Igrač sredine terena Barcelone smatra kako će u dvoboju protiv Atletica odlučivati detalji i da je u tom srazu sve moguće.

- Atletico vam vrlo rijetko pokloni kakvu priliku. Vrlo je neugodan protivnik, jako dobar u obrani i odličan u kontranapadu. U njegovom dresu igraju vrhunski svjetski igrači poput Diega Coste, Turana Arde, Kokea i to će biti vrlo izjednačeni dvoboji u kojima će odlučivati detalji. Diego Simeone im je ugradio vjeru da mogu pobijediti svakoga, stvorio je pobjednički mentalitet i to jako dobro koriste, tvrdi Xavi.

Xavi se osvrnuo i na Kokea kojeg smatra fantastičnim igračem.

- Koke je nevjerojatan igrač, jednostavno sve posjeduje, talent, fizičku pripremljenost... On je igrač sadašnjosti i budućnosti i Španjolska narednih deset godina ima sjajnog igrača. Posebno ga cijenim jer igramo na istoj poziciji i o njemu imam najviše mišljenje.

Prvi susret između Barcelone i Atletica na rasporedu je u utorak od 20:45 sati na Camp Nouu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.