Sport

Nogomet, Premiership

Premiership: Autogolovi odveli Everton u poraz kod Southamptona

Premiership: Autogolovi odveli Everton u poraz kod Southamptona

Prvi susret 36. kola engleskog Premiershipa odigran je u Southamptonu gdje je Everton upisao možda i ključni poraz u borbi za Ligu prvaka i to zahvaljujući dva autogola.

Još od prosinca 1985. godine Everton nije povezao tri prvenstvene pobjede u nizu u gostima, a na prekid te serije pričekat će još neko vrijeme. Kod Southamptona je tražio sva tri boda kako bi ostao uz bok Arsenalu u borbi za četvrtu poziciju, međutim na kraju je poražen s 2-0.

Početak za goste bio je kao iz noćne more. Već u prvoj minuti domaćin je stigao do prednosti i to nakon što je Lambert ubacio, a Antolin Alcaraz nespretnom reakcijom glavom poslao loptu u kut gola Tima Howarda.

Taj nesretni pogodak djelovao je loše na Martinezovu momčad i Everton se dosta mučio kako bi iskreirao opasniju priliku. Da ipak može biti i lošije, pokazalo se u 30. minuti kada je Clyne ubacio u sredinu, a Seamus Coleman se pridružio Alcarazu kao strijelac novog autogola.

Mogao je Southampton povećati prednost početkom drugog poluvremena kada je Lambert odlično izveo slobodni udarac, međutim lopta je pogodila vratnicu.

Do kraja susreta Everton je pokušavao doći do smanjenja rezultata i izjednačenja, no mreža domaćina je mirovala. Dejan Lovren u sastavu Southamptona odradio je svih 90 minuta.

Premiership, 36. kolo:

Southampton - Everton 2-0 (Alcaraz 1-ag, Coleman 30-ag)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.