Sport

Nogomet, Premiership

Roberto Martinez: Ne izlazimo na teren da bismo ikome činili uslugu

Roberto Martinez: Ne izlazimo na teren da bismo ikome činili uslugu

Menadžer Evertona Roberto Martinez poručio je kako njegovi nogometaši nemaju nikakvu namjeru ni pomagati ni odmagati gradskom rivalu Liverpoolu u subotnjoj utakmici Premierlige.

Ironija je htjela da se igrači i navijači Liverpoola moraju nadati pomoći omraženog gradskog suparnika koji u subotu dočekuju Manchester City. ''Građani'' su u ovom trenutku u prednosti u odnosu na Liverpool zbog bolje gol-razlike i ako pobijede u preostale tri utakmice, osvojit će naslov.

No, gostovanje kod Evertona, koji je ove sezone pred svojim navijačima izgubio samo dvije utakmice, bit će sve samo ne lagano. Eventualan kiks Cityja na Goodison Parku vratio bi Liverpool na poziciju prvog favorita za naslov koji u klubu s Anfielda čekaju 24 godine.

Engleski mediji ovih dana pišu da bi mnogi navijači Evertona radije vidjeli poraz svoga kluba u subotu nego Liverpoolovo osvajanje naslova. Menadžera Martineza to, međutim, ne dira previše.

- Odnos između Evertona i Liverpoola je tijekom povijesti imao mnoga nevjerojatna i fascinantna poglavlja, a ovo će biti još jedno takvo. No, ne treba biti nikakve sumnje u integritet našeg kluba prema ligi i prema natjecanju. Ovaj klub želi pobijediti u svakoj utakmici i gleda samo sebe - poručio je Martinez koji još uvijek vjeruje da može do četvrtog mjesta i plasmana u Ligu prvaka.

- Za nas bi bodovi protiv Cityja bili dragocjeni i zato si ne možemo dopustiti da ne damo svoj maksimum. No, pomaganje drugim klubovima? To nije način na koji radimo svoj posao. Želimo pobijediti za sebe. Ne izlazimo na teren da bismo ikome činili uslugu. Imamo svoj ponos - zaključio je španjolski stručnjak.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.