Sport

Košarka, NBA Liga

Russell Westbrook - čovjek zbog kojeg Thunderu prijeti eliminacija

Russell Westbrook - čovjek zbog kojeg Thunderu prijeti eliminacija

Druga najbolje plasirana momčad Zapadne konferencije NBA lige u regularnom dijelu sezone, Oklahoma City Thunder, nalazi se pred eliminacijom u prvom krugu doigravanja.

Memphis Grizzliesi vode u seriji s 3-2, a jedan od razloga zbog kojeg Thunder ne pronalazi put do pobjede protiv sjajne obrambene momčadi je Russell Westbrook. Igrač Thundera uništava svoju momčad nerezonskim šutevima iz igre, a najbolji dokaz toga je posljednja utakmica i statistika koju je nakon nje izvukao američki Sports Center.

"Russell Westbrook je prvi čovjek u povijesti doigravanja NBA lige koji je zabilježio najmanje 30 koševa, 10 skokova i 10 asistencija uz 20 i više promašenih šuteva iz igre".

Westbrook je na parketu proveo 48 minuta, te je u tom periodu ispalio 31 šut prema suparničkom košu, a pogodio je svega 10 lopti! Drugim riječima Westbrook svaku minutu i pol uputi jedan šut prema suparničkom košu, te pogađa jednom nakon svakih pet minuta (gotovo).

Istina, upisao je triple-double i odveo je susret u produžetak na kraju regularnog dijela. No realnost je takva da Westbrook više šteti nego što pomaže svojoj momčadi. Kako bi Amerikanci rekli "stats don't lie" iliti brojke ne lažu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.