Sport

Košarka, TBL liga

TBL doigravanje: Bogdanović sjajan u pobjedi Fenera

TBL doigravanje: Bogdanović sjajan u pobjedi Fenera

Košarkaši Fenerbahçea stigli su na korak do plasmana u finale turskog prvenstva nakon što su i u drugoj utakmici polufinalne serije bili bolji od Karşiyake.

Fener je pred svojim navijačima slavio s 94-83 i sada ga još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u finale. Treća i eventualna četvrta utakmica igraju se u Karşiyaki, a dođe li do majstorice, domaćin će ponovno biti Fenerbahçe.

U subotnjem su dvoboju gosti na poluvremenu imali poen prednosti (45-44), ali u nastavku se Fener probudio i postavio stvari na svoje mjesto. A najefikasniji u sastavu Željka Obradovića bio je naš Bojan Bogdanović koji je zaključio utakmicu s 22 koša (dvice 6-10, trice 3-6, slobodna bacanja 1-1), tri skoka i isto toliko asistencija. Bo McCalebb je dodao 20 koševa i devet asistencija, a vrlo dobar je bio i drugi hrvatski član Fenera, Luka Žorić, koji je za 19 minuta igre ubacio 11 koševa (dvice 4-5, slobodna bacanja 3-4), te upisao četiri skoka i asistenciju. Kod gostiju je prvo ime bio Can Altintig s 32 poena.

TBL doigravanje, polufinale:

Fenerbahçe - Karşiyaka 94-83 (2-0 u seriji)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.