Sport

Tenis, Grand Slam

Roland Garros: Tomljanović preko Radwanske u osminu finala

Roland Garros: Tomljanović preko Radwanske u osminu finala

Tomljanović je 72., a Radwanska treća tenisačica svijeta, ali razlika u renkingu nije se nimalo osjetila na terenu. Do pobjede u njihovom prvom međusobnom ogledu Tomljanović je stigla nakon jednog sata i 21 minute igre. Realizirala je tri od 4 izborene break-lopte, dok je svoj servis izgubila tek jednom.

Podsjećamo, Tomljanović je ove sezone u Roland Garrosu u prvom kolu savladala bivšu pobjednicu turnira Talijanku Francescu Schiavone, potom 32. nositeljicu Ruskinju Elenu Vesninu i sada Radwansku.

Plasman u osminu finala najbolji joj je rezultat na drugom Grand Slam turniru sezone, a ondje će igrati protiv pobjednice ogleda između Španjolke Carle Suarez Navarro i Amerikanke Taylor Townsend. 

- Zaista sam sretna kako sam igrala danas, prvi put na ovom terenu. Ove sam godine bila u nekoliko situacija u kojima sam vodila, a onda nisam znala dovršiti, pa sam ovoga puta željela sve napraviti kako treba – rekla je Tomljanović.

- Nisam puno promašivala danas. Prošla sam dalje i jako sam sretna, ali ne želim biti presretna. Sada kada je velik dio nositeljica ispao osjećam svoju priliku da mogu pobijediti ove cure – dodala je trenutno 72. tenisačica WTA ljestvice.

Roland Garros, 3. kolo:

Tomljanović - A. Radwanska (3) 6-4, 6-4


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.