Sport

Nogomet, Serie A

Berlusconi: Seedorf je Milanova prošlost

Berlusconi: Seedorf je Milanova prošlost

Predsjednik talijanskog nogometnog velikana Milana Silvio Berlusconi potvrdio je da je nizozemski trener Clarence Seedorf završio sa svojom avanturom u klubu, ali i da tek treba pronaći način da ga se "ukloni".

Problem je u tome što je Seedorf preuzeo Milan u siječnju, te je potpisao ugovor na dvije i pol godine, što znači da ima još dvije godine za odraditi. Po sezoni treba dobiti po pet milijuna eura, što znači da bi mu Milan u slučaju raskida suradnje morao isplatiti 10 milijuna.

- Na sljedećem sastanku upravnog odbora ćemo razmotriti opcije kako bi riješili tu situaciju s Clarenceom Seedorfom. No dosta smo govorili o prošlosti, okrenimo se budućnosti (Filippu Inzaghiju) - rekao je Berlusconi pa nastavio:

- Vidio sam da je Inzaghi vrlo odlučan u namjeri da uspije. Gladan je pobjeda i definitivno je ono što u Milanu trebamo. Želimo momčad koja pobjeđuje, igra uvjerljivo i zabavlja navijače - dodao je bivši talijanski ministar.

- Nadam se da iduće sezone možemo na teren poslati momčad koja će započeti novi pozitivan ciklus. Moramo se vratiti u europski vrh, tamo gdje smo i bili proteklih 30-ak godina. Rekao sam kćeri (Barbari Berlusconi) da moramo sagraditi novu dvoranu za trofeje jer ćemo uskoro početi osvajati nove - zaključio je Berlusconi.

Milan je minulu sezonu u talijanskoj Seriji A završio na tek osmom mjestu, čime je ostao bez nastupa u Europi naredne sezone.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.