Sport

Nogomet, SP

Careca: Ova napadačka Italija će biti opasnost Mundijala

Careca: Ova napadačka Italija će biti opasnost Mundijala

Sjajni nekadašnji brazilski nogometaš Careca za La Gazzettu dello Sport je govorio o šansama talijanske reprezentacije na Mundijalu koji kreće ovog tjedna.

Inače, Talijane mnogi ne shvaćaju ozbiljno, a uz to će se i naglašavati njihova obrambena taktika koja neće donijeti pozitivan rezultat ovom prilikom. No, pod palicom izbornika Cesarea Prandellija Talijani igraju sve samo ne obrambeni nogomet.

Iznenadilo me sve što sam vidio od Italije. To je prava moderna momčad, prepuna napadačkih kombinacija. S obzirom na tradiciju koju Talijani imaju na velikim natjecanjima, kao i zbog činjenica da stvarno igraju lijep i konkretan napadački nogomet, mislim da mogu apsolutno računati na velikoj boj s Brazilom, Njemačkom, Argentinom, Španjolskom na ovom prvenstvu - rekao je Careca, zvijezda Napolija u vrijeme kada je tamo vladao Diego Maradona.

Careca je posebno oduševljen mladim napadačkim snagama Italije, a to su Ciro Immobile i Lorenzo Insigne.

Oba su vrlo pametni nogometaši, ali i s mnogo imaginacije. Pravi su, bit će velika snaga Italije. Immobile je perfektan igrač da se uklopi u duet s Balotellijem. Stvarno vjerujem Prandelliju i njegovom radu - završio je Careca.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.