Sport

Nogomet, SP 2014

SP 2014: Italiji pobjeda nad Engleskom

SP 2014: Italiji pobjeda nad Engleskom

Drugi dvoboj skupine D Svjetskog prvenstva odigrali su Engleska i Italija, a u Areni Amazoniji u Manausu slavila je Italija s 2-1.

Talijani su odradili posao kako najbolje znaju, čvrstom obranom u drugom poluvremenu potpuno su neutralizirali engleske napade i sačuvali prednost do koje ih je doveo Mario Balotelli u 50. minuti.

U prvih pola sata utakmice viđeno je vrlo malo kvalitetnog nogometa, obje reprezentacije igrale su dosta oprezno, a onda je u posljednjih deset minuta prvog dijela došlo do uzbuđenja.

Prvo je u 35. minuti Italija stigla do vodstva nakon što je Marchisio krasnim udarcem van 16 metara pogodio donji kut Hartovog gola. Međutim Englezi su odmah uzvratili. Već u 37. minuti Sterling je proigrao Rooneya, ovaj ubacio u peterac za Sturridgea koji lakoćom poravnava.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena Italija je mogla osigurati prednost na odmoru. Prvo je Balotellijev udarac umalo završio u mreži, no Jagielka je izbio u posljednji trenutak, a zatim je Candreva pogodio vratnicu.

Ostalo je tako 1-1, no u drugom poluvremenu vrlo brzo Talijani su vratili prednost na svoju stranu. Candreva je bez problema na desnoj strani prošao Bainesa, sjajno ubacio za Balotellija, a ovaj glavom šalje loptu u mrežu.

Do kraja susreta Engleska je očajnički pokušavala doći do poravnanja, međutim nedostajalo je više ideje u igri i odlučnosti. Ostalo je 2-1 za Italiju kojoj je najveća prijetnja nakon vodstva bio udarac Rooneya malo pokraj gola dok je na drugoj strani Andrea Pirlo fantastičnim udarcem s više od 20 metara zatresao gredu.

SP 2014, skupina D, prvo kolo:

Engleska - Italija 1-2 (Sturridge 37. / Marchisio 35., Balotelli 50.)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.