Sport

Nogomet, Premiership

Drogba: Vratio sam se u Chelsea da bih ponovo osvojio Premierligu

Drogba: Vratio sam se u Chelsea da bih ponovo osvojio Premierligu

Bjelokošćanski napadač Didier Drogba vratio se ovog ljeta u Chelsea nakon dvogodišnjeg izbivanja, a motiv povratka na Stamford Bridge bila mu je glad za titulama, jednom konkretno.

- Pet godina je dug period za neosvajanje Premierlige i želim ju ponovo osvojiti. Podići premierligaški pehar je fantastičan osjećaj koji nismo iskusili nekoliko godina, što je predugo za klub poput našeg. Nedostajala mi je Premierliga - objasnio je Drogba, koji je tijekom prvog mandata u Chelseaju između 2004. i 2012. godine osvojio tri premierligaška naslova, četiri FA Cupa i dva Liga kupa.

- Istina je da se njemačka liga diže, ali engleska je liga najbolja u posljednjem desetljeću i zaista se veselim prvoj utakmici. Za mene je bila laka odluka vratiti se. Teško je reći ne menadžeru Mourinhu i Chelseaju. S klubom imam toliko dobrih uspomena.

Upravo je Drogba bio jedno od prvih Mourinhovih pojačanja kada je Portugalac stigao na Stamford Bridge u prvom mandatu 2004. godine, a ovaj mu se kasnije odužio na povjerenju, te je ukupno postigao 157 golova u 341 nastupu u dresu "bluesa".

- On je bio taj koji mu je dao priliku da igram u Premierligi. Zajedno smo dobili toliko utakmica i osvojili toliko trofeja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.