Sport

Nogomet

Liverpool: Balotelli kao zamjena za Suareza

Liverpool: Balotelli kao zamjena za Suareza

Liverpool se bacio u potjeru za talijanskim napadačem, ništa manje kontroverznim nego što je Urugvajac koji se preselio u Barcelonu, doznaje Goal.com.

U anketi na Independentu 62 posto čitatelja izjasnilo se da Mario Balotelli Liverpoolu može biti zamjena za Luisa Suareza. Gledaju li se brojke, priča je malo drugačija.

Od 2011. Suarez je zabio 65 golova za Liverpool, a Balotelli 40 za Milan. No, Urugvajac je i više igrao - 8475 minuta naspram Talijanovih 5374 minute, što znači da im je sličan učinak: Suarez je zabijao svakih 130,38 minuta, a Balotelli svakih 133,67 minuta.

Vrlo im je slična i preciznost (Balotellijevih 51,6 posto udaraca ide u okvir gola, Suarezovih 49,9 posto), te postotak uspješnosti (Balotellijevih 16 posto udaraca je gol, Suarezovih 16,1 posto).

Najveća je razlika u dodavanju jer Suarez je suigračima stvorio 241 priliku, a Balotelli svega 81 u istom razdoblju. Urugvajac ima 20 asistencija, Talijan sedam.

Balotelli je dobio tri crvena kartona, a Suarez ni jedan, iako je Luis ugrizao trojicu igrača, a Mario ni jednog! Balotelli je u prednosti i gleda li se broj vatrometom uništenih kupaonica - 1:0...

A ovo je učinak prošle sezone.

Ktomu, još jedan zanimljiv podatak: Balotelli je u Milanu imao više žutih kartona (21) nego pogodaka iz igre, ne računajući one iz jedanaesteraca (20)! Pa vi komentirajte: može li Balotelli redsima biti zamjena za Suareza?


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.