Sport

Košarkaški mercato

Dug prema Klobučaru prepreka za prijelaz Ede Murića u Partizan

Dug prema Klobučaru prepreka za prijelaz Ede Murića u Partizan

Slovenski košarkaški reprezentativac Jaka Klobučar poručio je beogradskom Partizanu, klubu u kojemu je prije tri godine odigrao jednu sezonu, da je sam kriv za situaciju u kojemu mu je FIBA zabranila kupovanje i registraciju stranih igrača, sve dok slovenskom košarkašu ne isplati oko 140.000 eura duga.

Riječ je o 120.000 eura koje Klobučar potražuje od Partizana po sporazumnom raskidu ugovora iz 2011. godine, kamatama na taj iznos za razdoblje od prosinca 2013., te troškovima arbitraže pri FIBA-i, kojoj se slovenski reprezentativac obratio nakon trogodišnjeg čekanja da ga bivši klub isplati.

"U Partizanu znaju da sam ih čekao tri godine i više puta pozivao da podmire ono što mi duguju, ali nisu reagirali. Ja se time više ne opterećujem i na njima je sada da stvar riješe kako žele", kazao je Klobučar za portal slovenskog Telekoma.

Partizan je još i dobro prošao, jer je Klobučar prema sporazumnom raskidu ugovora iz 2011., a nakon što mu Partizan nije podmirio 53.000 eura duga, mogao tražiti čak 200.000 eura od beogradskog kluba.

Dok ne podmiri dug prema Klobučaru ili do novog dogovora sa slovenskim reprezentativcem, Partizanu je zabranjeno kupovanje igrača koji nisu bili registrirani za neki klub u Srbiji. Partizan je u potrazi za inozemnim pojačanjima, a među igračima koje beogradski klub želi dovesti je i Edo Murića, još jedan slovenski reprezentativac i dosadašnji igrač Krke iz Novog Mesta.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.