Sport

Nogomet, Kvalifikacije za Euro 2016

Mandžukić: Protiv Malte moramo igrati našu igru i što prije zabiti

Mandžukić: Protiv Malte moramo igrati našu igru i što prije zabiti

'Vatreni' su se prvi put nakon Svjetskog prvenstva predstavili sinoć u Puli gdje su u prijateljskom ogledu svladali Cipar 2:0 i na najbolji način najavili početak kvalifikacija za Euro koje počinju u utorak na Maksimiru protiv Malte.

Izbornik Niko Kovač dobro je promiješao momčad krenuvši s mladim snagama Halilovićem Kramarićem i Brozovićem, što se pokazalo kao pun pogodak. Dvostruki strijelac bio je Mario Mandžukić.

''Htjeli smo danas odigrati dobru utakmicu i pokazati što možemo. Svi će reći da protivnik nije bio baš neki, ali mi smo im dopustili da igraju koliko smo mi htjeli. Cijela momčad je trčala, igrali smo lijep nogomet, teren nije bio baš najbolji, ali pokazali smo da idemo prema gore i sad se možemo koncentrirati na Maltu'', rekao je Mandžukić.

Protiv Malte će biti slično kao s Ciprom.

''I Malta će se sigurno zatvoriti i pokušati dugo zadržati nulu, no mi ćemo se potruditi da ga što prije zabijemo jer će nam biti lakše. Moramo igrati našu igru i ne opterećivati se previše s Maltom. Znamo da moramo pobijediti i ja mislim da smo na pravom putu''.

'Pokazali smo da smo spremni za početak novog kvalifikacijskog ciklusa', kaže i Luka Modrić.

''Odigrali smo dosta dobru utakmicu, zabili dva lijepa gola, stvorili dosta šansi i možemo biti zadovoljni. Vjerujem da ćemo biti još i bolji''.

Iako se kvalifikacijska skupina na prvu čini lagana, Modrić se s tim ne slaže.

''Ne bih se baš složio s tim. Moramo u svaku utakmicu ući ozbiljno s respektom prema svakom protivniku i samo tako možemo ostvariti plasman na EP. Nismo u laganoj skupini, svaka reprezentacija ako nismo dovoljno koncentrirani može otkinuti bodove. Moramo biti spremni na sve izazove'', poručio je Modrić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.