Sport

Nogomet, Hrvatski kup

Kup: Hajduk i Dinamo jedva, Zadar uvalio 5 komada Zagori

Kup: Hajduk i Dinamo jedva, Zadar uvalio 5 komada Zagori

Zagrebački Dinamo i splitski Hajduk su uz velike teškoće prošli šesnaestinu finala Hrvatskog nogometnog Kupa, utakmica između nižerazrednog Lekenika i branitelja naslova Rijeke odgođena zbog lošeg stanja travnjaka u Lekeniku, dok je od prvoligaša ispao samo Zagreb.

Dinamo je nakon 25 godina gostovao u zagrebačkom kvartu Gajnice kod niželigaša Ponikvi i prošao dalje minimalnom pobjedom 2-1, dok je Hajduk, također uz velike probleme, slavio kod istarskog niželigaša Funtane s 2-0.

Ponikve su čak i povele zgoditkom Ivana Klarića u 18. minuti, a Dinamo je izjednačio u 34. minuti pogotkom Henriqueza. Aktualni prvak se dugo mučio s amaterima iz Gajnica, da bi tek u 75. minuti preko Ognjena Vukojevića došao do pobjede od 2-1 i prolaska u osminu finala.

Hajduk je u Funtani poveo rano, u 8. minuti zabio je Sandro Gotal, no umjesto uvjerljive pobjede, Splićani su gotovo do zadnje minute morali strahovati za prolaz. U 47. minuti isključen je vratar Hajduka Dante Stipica, u 83. je "pocrvenio" i domaći igrač Štifanić, a dvije minute kasnije Mijo Caktaš je promašio kazneni udarac. Konačnih 2-0 postavio je Marijo Maloča iz novodosuđenog penala u 87. minuti.

Nogometaši Zagreba jedini su bili neuspješni od prvoligaša. Ispali su od Opatije nakon izvođenja jedanaesteraca s 6-5, nakon što je u regularnom dijelu bilo 3-3. Opatijci su u uzbudljivoj utakmici triput vodili, a Zagreb je do izjednačenja došao u zadnjim sekundama, da bi domaćin imao više sreće s "bijele-točke".

Zadar Ćire Blaževića je s uvjerljivih 5-1 deklasirao u gostima Zagoru iz Unešića, a pulska Istra 1961 je nakon vodstva od 3-0 skoro prokockala osminu finala kod Slavonije iz Požege (2-3).

Utakmica Rijeka - Lekenik je odgođena nakon što suci utakmice na čelu s Damirom Batinićem zbog izuzetno lošeg stanja travnjaka uslijed nedavnih poplava nisu mogli garantirati sigurnost igrača obiju momčadi. Novi termin utakmice drugoplasirane momčadi Međužupanijske lige - Središte Zagreb i branitelja naslova Rijeke bit će određen naknadno.

Utakmice osmine finala na rasporedu su 29. listopada.

REZULTATI 1/16 FINALA KUPA

PONIKVE - DINAMO ZAGREB 1-2

FUNTANA - HAJDUK SPLIT 0-2

SLAVONIJA POŽEGA-ISTRA 1961 PULA 2-3

ZAGORA UNEŠIĆ - ZADAR 1-5

VUTEKS VUKOVAR - OSIJEK 0-3

NK BISTRA - CIBALIA VINKOVCI 0-2

SEGESTA SISAK - RNK SPLIT 0-2

NOVIGRAD - INTER ZAPREŠIĆ 2-0

ZRINSKI JURJEVAC -SLAVEN BELUPO 1-5

GOŠK DUBROVNIK - POMORAC KOSTRENA 7-0

PODRAVAC VIRJE - HNK ŠIBENIK 1-3

MLADOST ANTIN - VARAŽDIN 0-1

OPATIJA - ZAGREB 6-5 jedanaesterci (3-3)

MEĐIMURJE ČAKOVEC - VINOGRADAR 0-2

LEKENIK - RIJEKA odgođeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.