Sport

Hrvatski nogometni kup

Mamić: Želimo osvojiti Kup, nadam se da je Brbić spreman za suđenje

Mamić: Želimo osvojiti Kup, nadam se da je Brbić spreman za suđenje

Nogometaši Dinama kreću u završnu borbu za Rabuzinovo sunce. Sutra u 17.30 na Poljudu protiv Hajduka igraju prvu utakmicu polufinala hrvatskog Kupa.

"Želimo napraviti dobar rezultat i odigrati dobru utakmicu, znamo što nas čeka, ali vjerujemo u svoju kvalitetu i to moramo pokazati na terenu", izjavio je trener Modrih Zoran Mamić te dodao kako većina igrača spremno čeka susret.

Napomenuo je kako je Dinamo favorit, ali i da je svaka utakmica protiv Hajduka uvijek posebna.

"Moram i malo prodavati floskule i reći da je Kup specifično natjecanje te da su iznenađenja moguća. Respektiramo ih, znamo da će im publika dati vjetar u leđa, ali mi želimo pokazati na terenu da smo kvalitetniji i želimo napraviti dobar rezultat za uzvrat", istaknuo je Mamić i otkrio kakvog protivnika očekuje.

"Ne mislim da će igrati zatvoreno, ali neće ni srljati, domaći teren i publika to im neće dozvoliti."

Osvrnuo se i na činjenicu da će samo tri dana kasnije na istom mjestu igrati i u prvenstvu.

"S obzirom da se u Kupu igraju dvije utakmice meni je važnija ona prvenstvena, ali ne bih sada o tome pričao. Želimo ući u finale i osvojiti Kup, moramo odigrati dobro."

Kada su derbiji između Hajduka i Dinama u pitanju suđenje je uvijek u prvom planu pa je tako Mamić još jednom podsjetio na svoju raniju izjavu da susret može suditi Torcida, a pomoćnici biti Brbić i Pavasović Visković.

"Vjerujem da je gospodin Brbić naporno trenirao od one moje poruke da može suditi, da se spremio, da će naći pravilnu veličinu dresa i da će to odraditi kvalitetno."

Dinamo je posljednji put igrao protiv Hajduka u Kupu u sezoni 2013./2014. Tada su Zagrepčani pobijedili s visokih 5-0, a prolaz su potvrdili na Poljudu slavljem 2-1.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.