Sport

Nogomet, Liga prvaka

De Boer: Suarezu neće biti lako po povratku u Amsterdam Arenu

De Boer: Suarezu neće biti lako po povratku u Amsterdam Arenu

Ajax u srijedu u 4. kolu Lige prvaka na Amsterdam Areni dočekuje Barcelonu, momčad od koje je prije dva tjedna na Camp Nou poražen s 3:1.

"Moramo izvući pouke iz te utakmice, ne smijemo ući na taj način u meč. Nismo stvorili ni jednu dobru šansu u prvom poluvremenu. Ako želite nešto napraviti protiv Barcelone, morate imati loptu u nogama i morate znati što s njom želite napraviti. U prošoj utakmici bili smo loši i u obrani i u napadu. Moramo biti bolji", kazao je trener Ajaxa Frank de Boer.

"Igrali smo ispod prosjeka, pogotovo u prvom dijelu. U nastavku smo uspjeli zaprijetiti, zabit gol. To nam je dalo samopouzdanja nakon što smo bili dosta impresionirani na početku", kazao je Ajaxov branič Ricardo van Rhijn.

De Boer se ne boji da bi njegova momčad mogla proći poput Rome protiv Bayerna. "Uvijek morate poštivati suparnika, ali ne smijete se bojati. Strah nije dobar. Imam povjerenje u svoju momčad, a u njihovim očima želim vidjeti strast prema igri", dodao je De Boer.

O strahu je govorio i Van Rhijn: "I prošle sezone Barca je imala jaku momčad, pa smo uspjeli izvući dobar rezultat, pobijediti u Amsterdamu s 2:1. Nadam se da će tako biti i u srijedu."

I nizozemskog trenera muči pitanje svih pitanja "kako zaustaviti Messija"? "Najvažnije je da igramo kao momčad i branimo se kao momčad Ne smijemo se plašiti napada u kojem igraju Messi, Neymar i Suarez. Bit će teško zaustaviti ih, ali ne i nemoguće", dodaje De Boer.

Na Amsterdam Arenu vraća se Luis Suarez koji je dres Ajaxa nosio pune četiri sezone, od 2007. do 2011., prije nego što je prešao u Liverpool.

"Bit će to emocionalan povratak za njega, još i više jer igra prvu utakmicu za Barcelonu u Ligi prvaka. On je borac koji lako postiže golove. Barcelona će sigurno biti dodatno motivirana nakon poraza protiv Reala. Mogao bi to biti zanimljiv okršaj", kazao je De Boer.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.