Sport

Nogometni mercato

Kovačić kao zamjena za Iniestu?

Kovačić kao zamjena za Iniestu?

Andres Iniesta iduće ljeto napunit će 31 godinu i sve je češće ozlijeđen. Mateo Kovačić mogao bi ga nasljediti već sljedeće sezone

Pola Europe prati Matea Kovačića, ipak u moru interesa, ističe se onaj Barcelone. Talijanski mediji tvrde kako Luis Enrique u njemu vidi idealnu zamjenu za Andresa Iniestu kojemu će iduće ljeto biti 31 godina i koji ima sve više problema s ozlijedama.

Tako bi blaugrana iduće sezone mogla imati najbrojniju hrvatsku igračku koloniju u Europi nakon Spezije. Čak trojica hrvatskih reprezentativaca mogli bi već dogodine biti nositelji Barcelonine igre. Ivan Rakitić je već u prvoj momčadi i odlično se uklopio, a vjerujemo, na isti način bi se u Barcin sustav uklopio Kovačić. U Barceloninom B pogonu je još jedan Hrvat, Alen Halilović kojeg, tvrde talijanski mediji, pripremaju za prvu momčad već iduće sezone. Odigrao je osam utakmica u drugoj španjolskoj ligi, ali nekoliko puta Enrique ga je priključio prvoj momčadi uoči sezone.

Barcelona bi bila savršeno iduće odredište za Matea. Klub voli izrazito tehnički potkovane nogometaše, a Kova je baš takav tip. Ne uspije li se Inter kvalificirati i ove sezone u Ligu prvaka možda će morati prodavati igrače, a Mateo Kovačić svkakako je trenutno najvredniji eksponat nerrazurra.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.