Sport

Nogomet, Serie A

Serie A: Kovačić isključen u remiju Juventusa i Intera

Serie A: Kovačić isključen u remiju Juventusa i Intera

U derbiju je 17. kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus i Inter su odigrali 1-1 (1-0), a hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić igrao je Inter do 86. minute kada je dobio crveni karton zbog brutalnog starta na Lichtsteineru.

Juventus je bio bolji u prvom poluvremenu kada je i poveo golom Teveza (5), no u nastavku je Inter zaigrao bolje i zasluženo izjednačio preko Icardija (64).

Juventus sada ima 40 bodovaa, jedan više od druge Rome koja je ranije u utorak sa 1-0 kao gost nadigrala Udinese, dok je Inter 11. sa 22 boda.

Napoli je kao gost uvjerljivo svladao Cesenu sa 4-1 (2-0) i tom se pobjedom bodovno poravnao na ljestvici s trećeplasiranim Lazijem, oba kluba sada imaju po 30 bodova, devet manje od druge Rome. Napoli je poveo sa 4-0 golovima Callejona (29), Higuaina (41, 72) i Hamšika (64), dok je poraz domaćih ublažio Brienza (75). Josip Radošević igrao je za Napoli od 84. minute, dok je Ivan Strinić pobjedu svoje nove momčadi odgledao s klupe za pričuve.

Igrači Sassuola napravili su najveće iznenađenje 17. kola svladavši kao gosti Milan sa 2-1 (1-1). Milan je poveo golom Polija (9), ali Sansone (28) je uspio poravnati još u prvom poluvremenu, da bi pobjednički gol za Sassuolo postigao Zaza (67). Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko nije konkurirao za nastup u momčadi Sassuola koja je s ova tri boda skočila na 10. mjesto sa 23 boda, samo dva manje od sedmog Milana.

Niti drugi hrvatski reprezentativac Milan Badelj nije u utorak nastupio u Serie A, a njegova je Fiorentina izgubila na gostovanju kod posljednje Parme sa 0-1. Jedini strijelac bio je Costa (11). Fiorentina je tako ostala na 24 boda i sada je deveta na ljestvici, dok je Parma stigla do učinka od devet bodova, te je dostigla Cesenu.

Ivan Martić odigrao je čitav susret za Veronu koja je na gostovanju kod Empolija odigrala 0-0. S ovim bodom Verona i Empoli su stigli do učinka od 18 bodova, koliko ima i Torino, te se te momčadi nalaze na diobi 13. mjesta.

Roma je u Udinama pobijedila Udinese 1-0 i dostigla Juventus na vrhu ljestvice. Pogodak vrijedan tri boda postigao je Astori (17). Hrvatski nogometaš Igor Bubnjić utakmicu je pratio s klupe domaćeg sastava i nije ulazio u igru.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.