Sport

Nogomet, HNL

Baldasar podupire vodstvo Hajduka i kritizira HNS

Baldasar podupire vodstvo Hajduka i kritizira HNS

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar podupro je odluku vodstva Hajduka, koje je otkazalo za srijedu najavljeni sastank u Hrvatskom nogometnom savezu, te je kritizirao HNS zbog toga što nije prihvatio da izasanstvo splitskog kluba predvodi predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić, koji je pod suspenzijom.

Baldasar je ocijenio da je Hajduk u pravu, te smatra kako je dobro što njegovi predstavnici nisu otišli na sastanak u sjedištu HNS-a. "Hajduk je pokazao dobru volju, a HNS je pokazao kako ne želi rješavati probleme", rekao je u srijedu Baldasar za lokalne medije.

Po Baldasarovim riječima, ne može se HNS pozivati na to da su oni suspendirali predsjednika Uprave Hajduka Brbića, te da zato ne može sudjelovati na sastanku.

"Hajduk je sportsko dioničarsko društvo, ima legalno izabranog direktora (Brbića), koji zastupa interese kluba. HNS ga može samo u sportskom smislu suspendirati, ne i da zastupa Hajduk. To može napraviti samo Nadzorni odbor kluba na osnovu odluke Skupštine, odnosno dioničara, ili to može učiniti sud", smatra gradonačelnik Splita.

Hrvatski nogometni savez danas je izrazio žaljenje što je Hajduk odbio doći na dogovoreni sastanak, a inzistiranje Hajduka da u sastavu izaslanstva bude Brbić pokazuje, po tumačenju HNS-a, da ne postoji spremnost za otvoreni dijalog i za pridržavanje propisa.

Baldasar je zamjerio HNS-u što je zatražio zaštitu od Fife i Uefe zbog navodnog miješanja politike u sport, a što je uslijedilo nakon što su udruga "Naš Hajduk" i nekoliko saborskih zastupnika predložili izmjene Zakona o sportu. Komentirajući taj postupak HNS-a, Baldasar je ocijenio da se HNS ponaša kao da ne priznaje suverenitet Republike Hrvatske.

"Svaka čast Fifi i Uefi, ali prvo Sabor, pa onda Fifa. HNS prije svega mora poštovati hrvatske zakone, pa se onda mogu obratiti Fifi", kazao je Baldasar.

Pozvao je na smirivanje napetosti pred derbi utakmicu Hajduk - Dinamo, koja će se igrati u subotu na poljudskom stadionu. "Pozivam sve da budu mirni i dostojanstveni u navijanju, da ne budu isprovocirani svime što se događalo u posljednje vrijeme. Najviše će pomoći Hajduku navijanjem, ne smiju napraviti pogrešan korak koji se čeka, jer bi time Hajduk bio dodatno kažnjen", poručio je Baldasar.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.