Sport

Nogomet, Liga prvaka

Liga prvaka: Atletico spašava sezonu, Mandžukićev nastup upitan

Liga prvaka: Atletico spašava sezonu, Mandžukićev nastup upitan

Nakon što su ostali bez izgleda za obranu naslova španjolskog prvaka, te ispali iz borbe za trofej u Kupu Kralja, za Atletico Madrid je stigao trenutak istine.

U utorak će u uzvratnom dvoboju osmine finala Lige prvaka protiv Bayer Leverkusena loviti pogodak zaostatka iz prve utakmice (0-1) i pokušati spasiti sezonu. Španjolski mediji navode kako Diego Simeone još uvijek dvoji oko izbora napadača. Antoine Griezmann je siguran, a društvo u napadu radit će mu hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić ili Fernando Torres.

Atletico dočekuje 'apotekare' u negativnoj seriji. Bez pobjede je u zadnje četiri utakmice, a pritom je postigao samo jedan pogodak. Posebno zabrinjava loša igra napadača. Mandžukić nije zabio pogodak 181 minutu, a zadnji put je suparničku mrežu zatresao 21. veljače u pobjedi protiv Almerije (3-0). Griezmann je bez gola 282 minute, Torres 327 minuta, a Raul Garcia čak 480 minuta.

"Nije mi jasno kako samo tako pali u formi," upitao se Tiago koji je u prvom susretu dobio crveni karton pa će propustiti uzvrat na Vicente Calderonu. Neće biti niti suspendiranog Diega Godina, a upitan je i nastup Saula Nigueza i Cristiana Ansaldija.

Navijačima "Rojiblancosa" nadu budi podatak kako je Atletico ove sezone dobio sve tri domaće utakmice u Ligi prvaka uz razliku pogodaka 10-0. Atletico je dobio i 20 od zadnje 22 domaće europske utakmice.

"Atletico je favorit, neće nas zavarati njihova nešto slabija forma. Ipak se radi o španjolskom prvaku i europskom doprvaku," kazao je Bayerov vratar Bernd Leno. Sastav iz Leverkusena nije primio pogodak u zadnjih pet nastupa, a pritom je zabio 11 golova što je ohrabrilo momčad uoči puta u Madrid.

Bayer je 2002. godine igrao finale Lige prvaka izgubivši od Real Madrida, a nakon toga nikada nije prošao osminu finala. U tri pokušaja tri puta je ispao uz ukupnu razliku pogodaka 5-22. Prošle sezone u ovoj fazi natjecanja izbacio ih je PSG (ukupno 1-6), a prije toga Barcelona (2-10) i Liverpool (2-6).

"Svjesni smo svoje kvalitete. Nismo favorit, no nismo bez izgleda. Pokušat ćemo zagorčati život Atleticu," kazao je veznjak Simon Rolfes.

'Apotekari' ne mogu računati na Robbiea Krusea koji će zbog ozljede gležnja pauzirati do konca travnja. Lars Bender je zbog nezgodnog udarca u gležanj propustio posljednje tri utakmica i njegov nastup je dvojben, baš kao i Tina Jedvaja, te Emira Spahića. Jedvaj je tijekom zimskih priprema u SAD ozlijedio zadnju ložu, dok je Spahić u ligaškom ogledu protiv Paderborna prije osam dana dobio udarac u koljeno.

Vjerojatni sastavi:

ATLETICO MADRID: Moya - Juanfran, Ansaldi, Miranda, Gamez - Gabi, Suarez - Koke, Garcia, Griezmann - MANDŽUKIĆ (Torres)

BAYER LEVERKUSEN: Leno - Hilbert, Toprak, Papadopoulos, Wendell - Rolfes, Castro - Bellarabi, Son, Calhanoglu - Drmic

Sudac: Nicola Rizzoli (Italija)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.