Sport

Nogomet, Primera

AS o Mandžukićevoj krizi: dva mjeseca nije odigrao ništa

AS o Mandžukićevoj krizi: dva mjeseca nije odigrao ništa

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić bez pogotka je još od prvenstvenog dvoboja s Almerijom 21. veljače (zabio iz jedanaesterca), a posljednji put kada je uopće šutirao na gol iz igre u Primeri bilo je 15. veljače, kada je njegov Atletico igrao protiv Celte u Vigu.

To nimalo ne čudi s obzirom da je na ljestvici top 50 europskih napadača upravo on na predzadnjem mjestu prema tome koliko često šutira prema golu. Samo jedan manje puca, to je Bas Dost iz Wolfsburga.

I posljednji susret Atletica u Cordobi ostavio je Mandžukića bez ikakvog konkretnijeg učinka, a madridski As piše kako se sve više osjeća nedostatak suradnje između njega i ostatka momčadi. Nije ostala nezapažne ni indolencija Mandžukića u situaciji kada je zamijenjen u Cordobi u 59. minuti. Sve to ne sluti na dobro, a situacija je posebno znakovita kada znamo kako ova sezona, što se napadačkog učinka tiče, ima potencijal postati dosad najbolja u karijeri hrvatskog napadača.

Posljednji put kada je uopće pucao prema golu bilo je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na gostovanji rojiblancosa u Leverkusenu. Posljednja velika utakmica koju je Mandžo odigrao za Simeoneovu momčad bila je u velikoj pobjedi 4:0 protiv Real Madrida kod kuće, kada je zabio i asistirao. Od toga je prošlo dva mjeseca. U utorak Atletico dočekuje Real Sociedad, a neke najave iz Španjolske govore kako će Fernando Torres dobiti prednost ispred Mandžukića. Ako tako bude, teško da će to pomoći hrvatskom reprezentativcu koji je u očitoj krizi.

Diego Simeone odlučit će o udarnom sastavu za 30. kolo nakon treninga u ponedjeljak, a glavno je pitanje ima li još uvijek povjerenja u svoju 'devetku'?

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.