Sport

Nogomet, Premiership

Wenger: Pa što će mi Fabregas kada imam Sancheza i Özila?

Wenger: Pa što će mi Fabregas kada imam Sancheza i Özila?

Uoči velikog derbija na Emiratesu gdje se sastaju Arsenal i Chelsea, mnogi se prisjećaju Cesca Fabregasa i godina koje je on proveo u sjevernom Londonu.

Ponovno se otvorilo i logičko pitanje zašto Arsene Wenger nije ljetos doveo svog bivšeg kapetana kada je imao priliku. Naime, klauzula u Fabregasovom ugovoru omogućila je Arsenalu da bude prvi s kojim će igrač pregovarati ukoliko odluči napustiti Barcelonu, no Wenger ju nije iskoristio.

"Došlo bi do gužve u svlačionici. Ne samo da imamo Sancheza i Özila, nego i Jacka Wilsherea na toj poziciji, Alexa Oxladea-Chamberlaina, Aarona Ramseya, svi su oni ofenzivni igrači. Kada trebaš potrošiti 35-40 milijuna funti na igrača na čijoj si poziciji pokriven pitaš se ima li tu logike," ponudio je sasvim razumno objašnjenje novinarima Daily Maila Arsene Wenger.

"Kada veliki igrač ode iz kluba svi govore da treba kupiti novoga sa istim kvalitetama koji bi ga mogao uspješno zamijeniti. No kada on jednom ode, a vi kupite igrača s istim kvalitetama, a on se poželi vratiti, nema smisla potrošiti novce za gotovo identičnu poziciju. Gdje će Cesc igrati u nedjelju? Iza napadača. Gdje Özil igra? Iza napadača."

Wenger je zato uložio u Alexisa Sancheza, brzonogog napadača koji može igrati na više poziciji i nije pogriješio.

"Kada uložite puno novca želite da vam se to isplati. Kada sam kupovao Sancheza mislio sam o tome kako on može igrati i na desnoj i na lijevoj strani, a i u sredini. Uz to, želio sam nekoga borbenog duha, nekoga tko će reći 'Idemo, spreman sam za borbu'."

"Mnogi su sumnjali u Özila, pričali su o Sanchezu, ali Özila nigdje nije bilo. Ali on je procvjetao u drugom dijelu sezone i sada igra onako kako mi to želimo. Sa sredine terena pokreće našu igru. Najbolji igrači su oni koji iz svojih suigrača mogu izvući najbolje - Özil je upravo takav. Prirodno je velikodušan."

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.