Sport

Nogomet, HNL

Torcida bojkotirala derbi

Torcida bojkotirala derbi

Navijačka skupina Torcida odlučila je bojkotirati najveći derbi hrvatskog nogometa između Dinama i Hajduka koji su igra u subotu na stadionu Maksimir.

Torcida je odlučila bojkotirati utakmicu jer "želi skrenuti pažnju hrvatske javnosti na probleme hrvatskog nogometa". Navijači Hajduka strahuju da će 'policija na današnjoj utakmici prošiti liste navijača Hajduka kojima je zabranjen ulazak. Ne žele biti legitimirani i shodno tome završiti na nekoj novoj "crnoj listi".

"Ne možemo dopustiti da policija prema navijačima Hajduka primjeni iste metode kao i na posljednjoj utakmici reprezentacije u Maksimiru, kada su nas preventivno privodili i zadržali do završetka utakmice te nakon toga pustili bez bilo kakvih prijava. Nogomet bez navijača nema smisla nigdje osim kod nas. Prazan jug na Maksimiru, derbi bez navijača, to je realna slika stanja u hrvatskom nogometu danas. Tišina sa juga na današnjem derbiju je poruka svima onima koji mogu promijeniti stanje u hrvatskom nogometu. Poslušajte tišinu, onih par trenutaka mira prije nego što udari oluja," poručili su iz Torcide.

Podsjetimo posljednji maksimirski derbi između Dinama i Hajduka u studenom 2014. nije odigran jer su Splićani odbili nastupiti jer je nekim pripadnicima Torcide zabranjen ulazak na stadion. Utakmica je registrirana 3-0 za 'modre'.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.