Sport

Nogomet, MaxTV Prva HNL

Oko sokolovo: Hajduku poništen čisti gol

Oko sokolovo: Hajduku poništen čisti gol

'Repove' s najvećeg hrvatskog derbija u kojem su Dinamo i Hajduk odigrali 0:0 na Maksimiru probao je razjasniti Mateo Beusan. Popularno 'oko sokolovo' razočarano je suđenjem Ivana Bebeka za kojeg je u HTV-ovoj emisiji Stadion izjavio da je počeo griješiti već od prve minute.

"Odmah u 36. sekundi nije niti svirao prekršaj, a trebao je dati žuti igraču Hajduka. Machado je na drugoj strani samo dvije minute kasnije trebao dobiti karton, a i Stojanović kasnije, a Bebek nije napravio ništa. Kožulj je dobio prvi na utakmici žuti karton. Vidljivo je bilo kako sucu pokazuje da mu je to prvi prekršaj na utakmici, ali svugdje u Europi bi mu to bio i zadnji prekršaj na utakmici jer je to izravni crveni karton", rekao je Beusan koji se osvrnuo na 20. minutu kada je Memolla pao u šesnaestercu Dinama:

"Bio je to običan duel. Stojanović je malo čvršće stajao i sudac nije pogriješio što nije dosudio penal."

Najveće kontroverze izazvao je poništeni gol Hajduka zbog zaleđa u 38. minuti utakmice.

"Nije lako vidjeti je li bilo zaleđe, tu bi mi trebao 3D prikaz. Moj dojam je da nijie bilo zaleđe. Međutim, pomoćni sudac je svakako pogriješio jer ako nije siguran onda treba davati prednost napadaču, a ne obrambenom igraču. Ovdje se vidi i kako je igrač Dinama namjerno igrao s loptom, a prema novim pravilima u tim slučajevima nema zaleđa."

Osvrnuo se Beusan i na 73. minutu i duel Pivarića i Saida u šesnaestercu.

"Vidljivo je na snimci da je Pivarić prvo udario stajnu nogu igrača Hajduka, a tek onda loptu. To je trebao biti penal za Hajduk", poručio je Beusan pa prokomentirao i 82. minutu u kojoj je Soudani pogodio Ćosića u ruku.

"Ćosićeva ruka ne brani tijelo, već gol. On je povećao svoj obujam tijela. Soudani je pucao iz velike blizine, ali mislim da je sudac mogao dosuditi penal."

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.