Sport

Nogomet, Kvalifikacije za EP 2016.

Englezi prekinuli crni niz: Wilshere i Rooney preokrenuli u Ljubljani

Englezi prekinuli crni niz: Wilshere i Rooney preokrenuli u Ljubljani

Momčad tri lava nastavila je misiju, pobijedila je i Sloveniju u Stožicama. Bilo je 3:2, dosta uzbuđenja, ali na kraju nastavili su niz. Englezi su, od kada ih je Bilićeva Hrvatska slomila 3:2 na Wembleyju, samo jednom izgubili u zadnje 34 utakmice (Ukrajina '09.)

Raheem Sterling imao je dobru priliku u 14. minuti kada se zaletio u šesnaesterac domaćina. Pucao je nisko u lijevu stranu gola, ali mu je pokušaj blokiran.

Wayne Rooney sjajno je gađao iz šesnaesterca u 22. minuti, tražio je donji desni kut, no Samir Handanović odlično je reagirao.

Englezi su imali više u prvih 40 minuta, međutim jedna kontra dovela je do erupcije oduševljenja na stadionu u Ljubljani. Josip Ilicić sjajno je pronašao "rupu" u engleskoj zadnjoj liniji u 38. minuti, te je asistirao Milivoju Novakoviću koji precizno gađa donji lijevi kut. To mu je jubilarni 30. gol, što i nije loša brojka obzirom da je debitirao u reprezentativnom dresu sa 27. godina. Više od njega zabio je samo Zlatko Zahović (35). U šest utakmica samo su Slovenci zabijali Englezima.

U 57. minuti gosti su ipak izjednačili preko Jack Wilshere koji je s ruba šesnaesterca sjajno potegnuo u gornji lijevi kut. To mu je prvi gol za reprezentaciju u 28. nastupu.

Lako su Englezi mogli povesti tri minute kasnije jer je Rooney dobio sjajnu loptu nekih 10 metara od Handanovića s desne strane, ali je pucao neprecizno, metar iznad grede.

Ipak Wilshere se prometnuo u junaka susreta, jer je u 74. minuti zabio za veliki preokret. Ljevicom je potegnuo s 20 metara i silovito 'rasparao' gornji lijevi kut.

No Srećko Katanec dobro je pogodio kada je u igru uveo Nejca Pečnika, jer je glavom zakucao za 2:2 u 84. minuti. Ipak radost domaćina nije trajala dugo, tek dvije minute, jer je Wayne Rooney savršeno matirao Handanovića niskom loptom u donji lijevi kut.

Od Waynea Rooneyja i očekivale su se velike stvari večeras, jer ipak je on igrač koji najbolje igra pod Royom Hodgsonom. Zabio je 20 golova u tom razdoblju, a potom slijede Welbeck (14), Lampard (6)...

Engleska ima dvostruko više bodova od Slovenije (18-9), na trećem je mjestu Švicarska (9), a potom slijede Estonija (7), Litva (6), San Marino (1).

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.