Sport

Engleska nogometna reprezentacija

Rooney zbog Van Gaala propušta Euro?

Rooney zbog Van Gaala propušta Euro?

Uz pobjedu Engleza protiv Njemačke u Berlinu, Rooneyja je ozljeda udaljila od prve postave 'tri lava', a kako je Manchester United osam kola prije kraja Premiershipa izvan mjesta koje vode u Europu, vodstvo 'crvenih vragova' zaziva da se Wayne što prije vrati na travnjake.

Rooney je izvan akcije otkako je oštetio ligamente koljena u 2:1 porazu od Sunderlanda 13. veljače, no engleski mediji sada otkrivaju kako bi ta ozljeda mogla Rooneya koštati i nastupa na Euru i to najviše iz razloga što je Louis van Gaal inzistirao da igra protiv Sunderlanda iako je bio u bolovima.

Rooney je na toj utakmici u 65. minuti tražio zamjenu jer je shvatio da je u prevelikim bolovima i da riskira ozljedu, no Van Gaalu je u lovu na mjesto u Ligi prvaka sljedeće sezone očajnički trebala pobjeda pa je tražio od Rooneyja da ostane na terenu.

Pritisak je sada i na negleskom izborniku Royu Hodgsonu koji u svibnju mora objaviti popis igrača za Euro, a Rooney bi to tada mogao odigrati samo pet utakmica. S obzirom kako u nacionalnom dresu igraju Harry Kane i Jamie Vardy, uz dodatak Dannyja Welbecka te Daniela Sturridge koji se vraća u staru formu, pitanje je hoće li uopće zbog te ozljede biti mjesta za Rooneyja u Francuskoj.

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.