Sport

Nogomet, Kvalifikacije za Euro 2016

UEFA odgodila izricanje kazne za svastiku na Poljudu

UEFA odgodila izricanje kazne za svastiku na Poljudu

Hrvatska i Italija igrale su pred praznim tribinama Poljuda 12. lipnja. Uefa je prvotno objavila kako će o kazni za kukasti križ na travnjaku raspravljati 16. srpnja, 35 dana poslije. Ali ni to nije bilo dovoljno članovima Disicplinske komisije.

Krovno europsko nogometno tijelo ažuriralo je informaciju o slučaju navevši novi datum o raspravi, 23. srpnja. Podsjetimo, HNS se tereti zbog rasističkog ponašanja i nepropisnog ponašanja igrača (pet ili više kartona).

Iako su od utakmice prošla gotovo četiri tjedna, hrvatska policija još uvijek nije izašla s imenima osumnjičenim za vandalski čin. Snimke s nadzornih kamera koje nadgledaju teren navodno su neispravne iako je Hajduk još prošle godine uveo videonadzor na Poljud.

Osim događaja na utakmici Hrvatske i Italije, na dnevnom redu će se 23. srpnja naći i prijestupi irskih (bakljada) i rumunjskih navijača (uvredljivi transparentni) tijekom njihove utakmice u Belfastu 13. lipnja, kao i incidenti navijača bosanskohercegovačke reprezentacije, koji se sumnjiče za ometanje nacionalne himne, bacanje pirotehničkih sredstava te rasističko ponašanje na utakmici protiv Izraela u Zenici 12. lipnja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.