Sport

Nogomet, Europa liga

Kek: Ispričavam se navijačima za ovo što smo prikazali

Kek: Ispričavam se navijačima za ovo što smo prikazali

Nakon teškog poraza od Aberdeena (0:3) kojim su se praktički oprostili od nastupa u Europi, trener Rijeke Matjaž Kek ispričao se navijačima zbog blamaže na Kantridi.

"Čestitam gostima na pobjedi i lekciji iz nogometa koju su nam pružili. Ispričavam se navijačima za ovo što smo prikazali. Ako smo bili veliki u pobjedi, sada to moramo biti i u porazu. Doživjeli smo blamažu i ja preuzimam krivicu za to", prenosi Radio Rijeka riječi stratega Rijeke kojemu je ovo prvi domaći poraz u europskim natjecanjima.

"Glave nekih igrača nisu bile na Kantridi, ali ja sam ih postavio u igru i ja sam kriv. Zato neću pokazati prstom ni u koga, nego u sebe. Ali kad Moises koji nije igrao godinu dana najviše istrči, onda je jasno da nisam bezveze rekao ono u Zaprešiću", rekao je Kek, podsjetivši na svoje riječi nakon utakmice s Interom "da mu nešto smrdi".

"Dobro smo otvorili utakmicu i nismo uspjeli zabiti gol. Iz jedne greške ulazili smo u drugu. Igrali smo oko zone, bili spori, bez dinamike, agresije, a tako se ne igra. To nam je protivnik i pokazao. Sjest ću s ljudima iz kluba, bit će posljedica, ali ja sam ih spreman podnijeti. Sad će se valjda prestati pričati o silnim milijunima. Bitno je okrenuti se temelju, a to je rad, odnos, želja i motiv", dodao je Kek.

Njegov kolega na klupi Aberdeena Derek McInnes imao je razloga za slavlje.

"Jako sam zadovoljan izvedbom svoje momčadi. Po ovim teškim uvjetima ostvarili smo veliku pobjedu. Rijeka je imala sjajnu podršku, ali mi smo bili organizirani i zabijali baš kada je trebalo. Čestitam svojim igračima. No, ovo je tek prvi čin, veselit ćemo se i uživati svakako u ovoj pobjedi, ali priprema za uzvrat počinje sada", zaključio je McInnes.

sport.hrt.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.