Sport

Nogomet, Kvalifikacije za EP 2016.

Čeka se kazna UEFE o svastici

Čeka se kazna UEFE o svastici

Hrvatska strepi pred Uefinom kaznom za svastiku. Uefa je navodno već jutros donijela odluku, no službene potvrde još nema.

 

"Još nismo dobili obavijest, kao i obično nakon što UEFA objavi odluku o kazni onda ćemo i mi. Najavili su da će objaviti odluku kasno poslijepodne", rekao nam je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Sigurno je kako će kazna biti najteža do sada, no pitanje je kakva. HNS koji je posljednjih godina platio više od 500 000 eura kazne, upozoren je od Uefe da će svaki idući izgred biti drastično kažnjen, stoga nije čudno što se strahuje od najcrnjeg scenarija - izbacivanje Hrvatske s Eura.

Ipak, optimistično je nadati se novčanoj kazni, oduzimanju bodova i još utakmica pred praznim tribinama. U prognoze nije se želio upuštati ni ministar sporta, Vedran Mornar...

"Ne bi prejudicirao, doista ne znam. Nadam se da kazna neće biti prestroga jer to nije krivica Hrvatske niti HNS-a niti svih poštenih ljudi u sportu. To što su dvojica preskočila ogradu i napravila to što su napravila, mislim da hrvatski nogomet ne bi trebao zbog toga ispaštati", rekao je Mornar.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.