Sport

Nogomet, Liga prvaka

LP, skupina A: Real osigurao prolaz, golovi Srne i Eduarda

LP, skupina A: Real osigurao prolaz, golovi Srne i Eduarda

U derbiju večeri u Ligi prvaka Real Madrid je pobijedio Paris Saint-Germain 1-0 osiguravši plasman u osminu finala, nastavak natjecanja osigurao je i Manchester City, dok je Šahtar deklasirao Malmo 4-0 uz golove Darija Srne i Eduarda da Silve.

U dvoboju na Santiago Bernabeu pobjednika je odlučio pogodak Nacha u 35. minuti. PSG je dominirao veći dio susreta, imao nekoliko sjajnih prilika, no bodove je osvojio 'Kraljevski klub' i to više sretno nego spretno. Jedini pogodak vidjeli smo u 35. minuti kada je Kroos pucao po golu, Thiago Silva je blokirao loptu koja se odbila do Nacha koji je iz kosa iznenadio neopreznog Trappa. PSG je najbolju priliku imao u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada se Cavani sam našao ispred Navasa no spetljao se. Francuzi su i dva puta uzdrmali okvir gola, Rabiot u 37. minuti, a Di Maria u 89. minuti. Luka Modrić je odigrao cijeli susret za Real, dok je Mateo Kovačić odigrao posljednjih deset minuta.

U drugom dvoboju iz ove skupine Šahtar je u Lavovu deklasirao Malmo 4-0 i produžio nadu za plasman u drugi krug. Golove za ukrajinski sastav zabili su Oleksander Glatki (29), Darijo Srna (49-11m), Eduardo da Silva (55) i Alex Teixeira (74). Srna je odigrao cijeli susret, dok je Eduardo ušao u igru u 46. minuti.

Real Madrid ima deset bodova i dva kola prije kraja natjecanja po skupinama je osigurao prolaz u osminu finala. PSG je drugi sa sedam bodova, dok Malmo i Šahtar imaju po tri boda.

Tablice vam donosi SofaScore Rezultati

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.