Sport

Tenis, ATP

ATP Dubai: Borna Ćorić na Čeha Jirija Veselog

ATP Dubai: Borna Ćorić na Čeha Jirija Veselog

Hrvatski tenisač Borna Ćorić (ATP - 36.) igrat će protiv Čeha Jirija Veselog (ATP - 52.) u 1. kolu ATP turnira serije 500 u Dubaiju, gdje se prošle godine kao 'sretni gubitnik' iz kvalifikacija probio do polufinala pobijedivši u četvrtfinalu Britanca Andyja Murrayja.

Glavni turnir započinje u ponedjeljak, a Ćoriću se kroz kvalifikacije još mogu pridružiti suigrači iz Davis Cup reprezenatcije Ivan Dodig i Franko Škugor.

Dodig (ATP - 80.) je u prvom kolu kvalifikacija u subotu sa 7-5, 6-2 nadigrao Talijana Roberta Marcoru (ATP - 263.), dok je Škugor (ATP - 191.) iznenađujuće lako sa 6-3, 6-4 pobijedio Britanca Jamieja Warda (ATP - 163.). U nedjelju (9 sati) će za proboj u glavni turnir Škugor igrati protiv Britanca Kylea Edmunda (ATP - 84.), a Dodig protiv Talijana Thomasa Fabbiana (ATP - 142.).

Prvi nositelj turnira u Dubaiju je najbolji tenisač svijeta Novak Đoković, a drugi Švicarac Stanislas Wawrinka. Zbog ozljede koljena od nastupa je morao odustati Roger Federer koji je trebao braniti prošlogodišnji naslov.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.