Sport

Nogomet, Liga Prvaka

LP: Večeras nas očekuju dva fantastična okršaja

LP: Večeras nas očekuju dva fantastična okršaja

Može li se Mandžukić osvetiti Guardioli

U Ligi prvaka večeras su na rasporedu nova dva susreta osmine finala, a pred nama su dva velika okršaja. Arsenal u Londonu dočekuje branitelja naslova Barcelonu, a prošlogodišnji finalist Juventus domaćin je Bayernu.

U Torinu okršaj talijanskog i njemačkog prvaka, odnosno dvoboj Juventusa i Bayerna. Stara dama bila je najveće iznenađenje prošle sezone kada je pokleknula tek u finalu od Barcelone, ali ove sezone već u osmini finala igraju protiv jednog od najvećih favorita za naslov europskog prvaka.

Mario Mandžukić trebao bi biti spreman za večerašnji ogled. Trener Bavaraca Josep Guardiola nije ostao u dobrom sjećanju hrvatskom napadaču pa je navodno to bio dodatan motiv Mandžukića kako bi uspio zaliječiti ozljedu puno brže od predviđenog. Upravo loš odnos s Guardiolom bio je jedan od razloga što je Mandžukić prije dvije sezone odlučio napustiti redove Bayerna s kojim je sezonu prije osvojio naslov europskog prvaka.

Trener Juventusa neće moći računati na ozlijeđene Asamoaha i Caceresa, a upitni su nastupi Alexa Sandra i Chiellinija. S druge strane Guardiola ima probleme sa sastavljanjem obrambene linije jer su ozlijeđeni Badstuber, Boateng i Javi Martínez.

U Londonu Topnici dočekuju Barcelonu. Ove sezone Arsenal nije briljirao u Ligi prvaka te je tek u posljednjem kolu u skupini s Dinamom izborio osminu finala. S druge strane Barcelona je bila uvjerljiva u skupini osvojivši prvo mjesto sa samo dva remija.

Trener Arsenala Arsene Wenger pokušat će prekinuti dva niza. Naime, u svojoj bogatoj karijeri nije uspio proći Barcelonu ni kao trener Monaca ni kao menadžer Arsenala. Također, posljednjih pet godina Topnici su zaustavljeni upravo u osmini finala.

Barcelona ove sezone igra izvrsno. Predvodi ljestvicu Primere, izborila je finale Kupa kralja, a u nizu su od 32 utakmice bez poraza. Arsene Wenger i dalje ne može računati na ozlijeđene Rosickyja, Santija Cazorlu i Wilsherea, a Luis Enrique nema problema sa sastavljanjem momčadi jer ozlijeđen je jedino Rafinha.

Preostala dva susreta osmine finala igrat će se u srijedu. PSV je domaćin Atletico Madridu, a na Drugom programu HTV-a i na našem portalu pogledajte dvoboj kijevskog Dinama i Manchester Cityja.

Hrt.hr/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.