Sport

priznanje do priznanja

Luka Modrić izabran u UEFA-inu momčad godine!

Luka Modrić izabran u UEFA-inu momčad godine!
Twitter / @realmadrid

Kapetan hrvatske reprezentacije, Zadranin Luka Modrić dobio je još jedno priznanje za svoje sjajne predstave- uvršten je u najbolju momčad 2016. godine u izboru Europske nogometne federacije (UEFA).

Bio je to 16. Uefin izbor za najboljeg nogometaša, a Modrić je postao prvi hrvatski nogometaš koji je uvršten u momčad godine krovne nogometne organizacije 'Starog kontinenta'.

UEFA je na svojoj internetskoj stranici ponudila 40 kandidata, a navijači su odabrali 11 najboljih.

Ukupno je prikupljeno 7,1 milijuna glasova, a zanimljivo veznjak Real Madrida i 'Vatrenih' osvojio je ukupno četvrtu poziciju sa 381,234 glasova. Ispred njega bili su samo njegovi suigrači iz 'Kraljevskog kluba' Sergio Ramos (488,908) i Cristiano Ronaldo (450,220) i Barcelonin majstor Lionel Messi (418,449). 

Po četvrti put momčad godine predvodi vratar Juventusa i talijanske reprezentacije Gianluigi Buffon koji je sa 38 godina postao najstariji igrač koji je uvršten u idealnih 11.

U posljednjoj liniji su branič Juventusa Leonardo Bonucci, Španjolci Gerard Pique (Barcelona) i Sergio Ramos (Real Madrid), te Nijemac Jerome Boateng (Bayern). Ramos je šesti put uvršten u momčad godine što je od braniča uspjelo jedino Carlesu Puyolu. Pique je peti puta u momčadi godine, a Boateng i Bonucci po prvi put.

Veznu liniju predvodi naš Luka koji je prvi put ušao u momčad nakon tri neuspjela pokušaja (2008, 2011, 2014). Uz njega je i suigrač iz Reala Nijemac Toni Kroos, te Barcelonin 'fantasista' Andres Iniesta. Za Iniestu je to šesti plasman u momčad godine, a Kroosu drugi. 


Reci što misliš!