Sport

Premiership 2016/17

Conte: Uoči početka sezone nitko nije vjerovao u Chelsea

Conte: Uoči početka sezone nitko nije vjerovao u Chelsea
AP

Prvi dio ove sezone zaključit će utakmicom protiv Stokea na svom Stamford Bridgeu, no uoči subotnje utakmice trener Antonio Conte smiruje euforiju

Chelsea je u Premiershipu još uvijek nezaustavljiv. Bluesi nakon 18 odigranih imaju 12 pobjeda zaredom i trenutno su vodeći sa šest bodova ispred drugoplasiranog Liverpoola.

Prvi dio ove sezone zaključit će utakmicom protiv Stokea na svom Stamford Bridgeu, no uoči subotnje utakmice trener Antonio Conte smiruje euforiju i odbacuje tvrdnje menadžera Arsenala, Arsena Wengera o tome da je Chelsea veliki favorti za naslov. 

"Odigrali smo tek 18 utakmica, a ispred nas je još 20 do kraja sezone. Uoči početka sezone niti jedan trener, ili novinar nisu vjerovali u ovu momčad kada je bila riječ o utrci za naslov. Neki ljudi su govorili kako smo loše, ili nikako kupovali, ali sada mi je drago da smo im promijenili razmišljanja", rekao je Conte pa nastavio:

"Malo sam zabrinut jer je uvijek opasno kada dođe do velikog zaokreta u razmišljanjima mase. Mi trenutno imamo samo šest bodova više od drugoplasirane i sedam od trećeplasirane momčadi. Put do kraja je još dug i nije nimalo lagan. Svakako da je 12 pobjeda u nizu sjajan rezultat i sjajno postignuće, ali činjenica je da to u ovom trenutku nije dovoljno za osvajanje naslova. Trenutno se samo nadam da možemo nastaviti niz protiv Stokea. To nam je jako važno", rekao je Talijan koji planira u zimskom prijelaznom roku pametno poajačati momčad, a ne masovno kupovati:

"Prodali smo Oscara i imamo novac za kupovinu, ali želimo pametno kupovati, a ne samo bezglavo trošiti. Želim igrače koji će se lako uklopiti u naš sustav i našu momčad. Nije lagano naći takve igrače, ali radimo na tome", rekao je Conte pa za kraj poručio kako nema nikakve namjere prodati Thibauta Courtoisa:

"Thibaut je jedan od najboljih, ako ne i najbolji golman na svijetu i on ostaje s nama. On je kompletan golman i moderan golman koji je jako dobar i u igri s nogama".

Goal.com

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo


Reci što misliš!