Sport

Nogometni mercato

Zabava je zajamčena: Joey Barton vraća se u Premiership

Zabava je zajamčena: Joey Barton vraća se u Premiership
Burnley FC

Nakon kratke avanture u 'uskrslim' Rangersima iz Glasgowa, Joey Barton (34) vraća se na najveću svjetsku nogometnu pozornicu, engleski Premiership

Nakon sukoba sa suigračima i nedozvoljene posjete kladionici, Barton je potjeran iz posrnulog škotskog velikana koji se tek vraća na veliku scenu. Međutim, na novi angažman nije čekao predugo budući da mu je ruku spasa pružio klub u kojem je prošle sezone pružao uistinu sjajne partije.

Naime, Barton će do kraja sezone nositi dres Burnleyja, kluba kojeg je na svojim leđima uveo u Premiership iz druge lige za što je nagrađen imenovanjem za igrača godine.

Osebujni Barton, koji je više poznat po nasilnom ponašanju i nepotrebnim isključenjima te komičnim komentarima na društvenim mrežama, u karijeri je igrao za Manchester City, Newcastle United, Queens Park Rangerse, te već navedene Burnley i Glasgow Rangerse.

Pred Bartonom je sada zadatak pomoći suigračima u borbi za ostanak u elitnom razredu engleskog nogometa. Burnley se trenutno nalazi na 16. mjestu, a samo ih 3 boda dijele od zone ispadanja.

 


Reci što misliš!